Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
The Ocean Race 2022-23 - 15 June 2023. Leg 7 start.
Kapsejlads

Se ny dramatisk video med Enrights mareridt da GUYOT-båden ramte få centimeter fra ham på 11th Hour Racing

I dag dokumenteres med video, sådan var det også i den mest vanvittige kollision i The Ocean Race i Haag, hvor fransk skipper ikke havde set iMOCA 60eren 11th Hour Racing. Se også optagelser fra cockpittet, hvor sejlerne bliver kastet rundt efter den kæmpe kollision. Et stort efterspil følger nu.

Af Troels Lykke |

Ufattelig kollision.

Før starten lå 11th Hour Racing til at vinde The Ocean Race, efter sejr i både Aarhus og Haag. De har sejlet over 30.000 sømil og så bliver de ramt i en start, hvor de er uskyldige på styrbord halse.

Nu er det hele blevet usikkert omkring deres samlede sejr, efter den franske skipper Benjamin Dutreuxs med GUYOT environnement, på bagbord halse sejlede ind i den amerikanske båd med cirka 12 knob. Kapsejladsreglerne siger at man altid skal undgå kollision. Samtidig er der jo styrbord-bagbord reglen.

Den franske båd havde alverdens plads til at gå af vejen, men de sejlede lige ind i siden på den 50-60 mio. kroner formel 1-båd, 11th Hour Racing, der ikke havde anden mulighed for at udgå, medmindre de ville synke på et tidspunkt mod Genova.

GUYOT-team så tilsyneladende ikke 11th Hour-båden før det var for sent

Benjamin Dutreux skipper for GUYOT-teamet, så tilsyneladende ikke 11th Hour Racing Team-båden, før det var for sent. Men man skal holde opsyn, især når både sejler så stærkt og så tæt. Charlie Enright, skipper på 11th Hour Racing kunne være blevet slået ihjel. Se selv video i toppen af artiklen.

"Deres båd dukkede op foran mig, og det var for sent," indrømmede Dutreux på kajen i Haag.

"Da var det umuligt at undgå kontakt (efter jeg så dem). Jeg tager hele ansvaret. Det er helt sikkert vores skyld," siger den franske skipper til theoceanrace.com/

GUYOT environnement - Team Europe trak sig i går aftes efter et meget opslidende Ocean Race med delamineret båd og knækket mast, hvor de i øvrigt lånte 11th Hours reservemast i USA.

"Jeg er meget ked af dette," siger Dutreux. "Jeg håber virkelig, de vil komme tilbage og vinde dette løb... Vi vil forsøge at hjælpe dem alt, hvad vi kan."

Se også reaktioner og vilde fotos på Twitter

IMOCA resultat efter 6. etape med mål i Haag:
1. 11th Hour Racing Team -- 33 point
2. Hold Holcim-PRB -- 31 point
3. Team Malizia -- 27 point
4. Biotherm -- 19 point
5. GUYOT environnement - Team Europe -- 2 point

Følg bådene på TracTrac

theoceanrace.com

content-loader
content-loader
content-loader