Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Jørgen Schønherr og Markus Koy var flyvende i Cannes og var yderst tæt på at vinde EM i Starbåd. PR-foto Johan Lerin

Schönherr og tysk profgast snupper EM-sølv i Starbåd - men førte før sidste sejlads i Cannes

Jørgen Schönherr og tyske Markus Koy lå til at vinde EM. - Da vi gik ind i den sidste sejlads, havde vi et fem-points forspring foran Jack og Pedro, så derfor var det lidt skuffende for os at give vores chance væk med en dårlig start i den sidste sejlads, fortæller Køge-sejler, Jørgen Schönherr.

Af Troels Lykke |

Veteranen i sejlsport, Jørgen Schönherr, har vundet alverdens indenfor 505- og Drage-sejlads.

Også i Starbåden, hvor konkurrencen er ubønhørlig hård, går det godt med den professionelle, kæmpe gast Markus Koy, der udover sin styrke er kendt for at kunne sætte en Starbåd op til vinde. Når Schønherr samtidig styrer godt og er dygtig til taktik, er duoen farlig.

Schönherr forklarer på sin Facebookside efter fire sejladser med 40 Starbåde på linjen:

- Markus og jeg sluttede toer samlet og fik sølv, to point efter guldvinderne fra USA, Jack Jennings og Pedro Trouche (BRA), og foran italienerne Flavio Favini og Nicolas Seravalle på tredjepladsen.

Lå til at vinde EM

Det så godt ud før sidste sejlads for Køge-sejlerne:

- Da vi gik ind i den sidste sejlads, havde vi et fem-points forspring foran Jack og Pedro, så derfor var det lidt skuffende for os at give vores chance væk med en dårlig start i det sidste sejlads (vi havde problemer med vores startapparat, timing til linjen, red.).

- Dette er vores tredje andenplads ved et Silver Star-event, hvor vi kun er to point efter vinderne, men det lykkes forhåbentlig en dag. Anyway, Jack og Pedro sejlede meget godt og er meget værdige vindere af mesterskabet. Kæmpe tak til Yacht Club Cannes for et fantastisk arrangement, skriver Schönherr.

Resultater 

content-loader
content-loader
content-loader