Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Fra venste ses Christian, Jørgen og Theis. Foto: Elena Razina

Jørgen Schönherr vinder Gold Cup i Drage med Palm og Videbæk

Jørgen Schönherr vinder sit 4. Gold Cup i Dragen. Denne gang i Helsinki blandt 59 Drager. Sejren kom i hus med sejlmager Theis Palm og Christian Aaberg Videbæk. Minbaad.dk interviewer Køge-sejleren.

Af Troels Lykke |

Det blev til sejr til Jørgen Schönherr, Theis Palm og Christian Aaaberg Videbæk efter serien 5, 1, 12, 6 og 5.

Minbaad.dk fangede Køge-sejler Jørgen Schönherr, der var på vej i flyveren i Helsinki, men vi nåede at få følgende ord med på vejen.

Derfor vandt danskerne

Vi spurgte om hvor hårdt feltet var og om hvorfor holdet vandt.

- Hele verdenseliten i Drage var med så det var meget tæt. Vi sejlede meget konservativt og havde god fart og godt teamwork. Personligt kan jeg mærke at jeg har mange flere sejltimer på vandet i år. Det var skønt at vinde igen - efter at have været så tæt på i de sidste par år, forklarer Jørgen Schönherr.

Timer i Starbåd løfter

De mange timer han har brugt i Starbåds-sejlads har også været en fordel. Jørgen Schönherr, tidligere verdensmester i 505 bekræfter at de mange timer i Starbåd med Jan Eli, har båret frugt.

- Starbåden har løftet mig på alle plan. Vi havde god fart og overvejende gode starter. Og i de mindre gode var vi heldige at kunne sejle os op igen, forklarer Schönherr, fortæller sejleren.

Ny mast

En ny mast, der er klædt på med North Sails, hjalp også på farten.

- Vi fik ny mast til stævnet i Dragør for tre uger siden og den fik vi justeret ind til dette stævne så vi fik farten igen, forklarer Jørgen Schönherr, der er vant til at vinde.

Ud over VM-guld i 505, har han også vundet 2 x FD VM, VM-guld i Drage og nu i alt fire sejre i det prestigefulde Gold Cup, hvor alle sejladser tæller i serien.

Resultatlisten

Schönherr og co. havde en flot serie i Finland.

content-loader
content-loader
content-loader