Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Selvom den samlede bredde er lille, har skroget meget volumen både i stævn og agter. Jeanneau Sun Fast 30OD får køjer til fem personer, og en ståhøjde på 170 cm. PR-tegning
Kapsejlads
Kapsejlads

Nu kommer Jeanneau Sun Fast 30OD - prisbillig havkapsejler til også yngre sejlere

Fællesprojekt mellem franske UNCL, engelske RORC og amerikanske Storm Trysail endte med Jeanneau Sun Fast 30OD, en ny type entype båd. Projektet har til formål at gøre havsejlads mere attraktivt for yngre sejlere.

 

Af Troels Lykke |

Den franske Jeanneau Sun Fast 30OD er bygget i termoplast, der kan genbruges på Beneteau-værftet nær Nantes, den samme fabrik, som byggede Figaro 3-bådene.

Sun Fast 30OD er ​​designet af anerkendte VPLP og bygget af Jeanneau i samarbejde med kompositeksperten Multiplast, fortæller Seilmagasinet.no

I november blev det annonceret, at Jeanneau ville bygge båden, men ingen data blev offentliggjort.

Den er nu dukket op på Jeanneaus hjemmeside. Skroget er mindre end ni meter langt og tre meter bredt og er 15 cm kortere og 29 cm smallere end den tyske Dehler 30 OD, som også sejler i Danmark.

Kølen bliver også 20 cm lavere, på to meter, mens masten vil hæve sig 14,1 meter. Sejlarealet ender på 59 kvadratmeter, fem under Dehler, men større med gennakeren oppe. Vægten er også lavere, 100 kilo, hvor kølen er 60 kilo tungere.

Meget volumen i stævn

Selvom den samlede bredde er lille, har skroget meget volumen både i stævn og agter.

Jeanneau Sun Fast 30OD får køjer til fem personer, og en ståhøjde på 170 cm. Det kan også tilbyde et toilet og kortbord. Den vil også have en motor, en 10 hk Nanni dieselmotor eller en elektrisk motor. Båden får en CE A-kategori (havgående) for op til fire personer.

Målet er at kunne tilbyde båden for under 100.000 euro (750.000). Den første sejler til april. Der var 26 bestillinger på båden i november.

Jeanneau Sun Fast 30OD
Længde 10,4 M
Skroglængde  8,99 M 
Bredde 2,99 M 
Dybgang 2 M 
Mastehøjde 14,1 M 
CE-KATEGORI A4 / B5 / C6
Forhandler Tempo Bådsalg

Læs mere: https://no-frills-sailing.com/vincent-lauriot-prevost-sun-fast-30-od/ 

content-loader
content-loader
content-loader