Gå til hoved-indhold
Flere benyttede lejligheden til at sige et par ord om det nye sejlsportscenter og dets betydning. Foto: Troels LykkeKort Nyt
Flere benyttede lejligheden til at sige et par ord om det nye sejlsportscenter og dets betydning. Foto: Troels Lykke

Kronprins Frederik til rejsegilde på sejlsportscenteret

Torsdag kastede kronprinsen royalt glans over rejsegildet i Aarhus. Sejlsportscenteret tilbyder faciliteter i verdensklasse og bliver et fyrtårn for dansk sejlsport.

Af Sara Sulkjær |

I disse dage afholder nogle af verdens bedste, olympiske sejlere testevent forud for VM næste år i Aarhus. Imens knokles der på lystbådehavnen, hvor Aarhus Internationale Sejlsportscenter er begyndt at tage form.

Torsdag er en milepæl for byggeriet, hvor bl.a. Kronprins Frederik, en række fonde, sejlere og sejlklubberne i Aarhus, Dansk Sejlunion, Aarhus Kommune og Team Danmark var til rejsegilde på projektet.

Markant løft til sejlerne

Med sejlsportscenteret følger da også en række fordele for såvel amatør- og elitesejlere: 

- Sejlsportscenteret vil være et arkitektonisk fyrtårn på Aarhus Ø, det vil give et markant løft til både bredden og eliten inden for sejlsporten, herunder et markant løft til dansk ungdoms-, talent- og elitesejlsport, siger formand for Fonden Aarhus Internationale Sejlsportscenter, Hans Skou, og fortsætter:

- Endelig vil vi med sejlsportscenteret få den ideelle base til at eksponere og præsentere sejlsport over for nye brugergrupper indenfor blandt andet børne- og unge området. 

Bag Fonden Aarhus Internationale Sejlsportscenter står Sailing Aarhus, Dansk Sejlunion, Team Danmark og Idrætssamvirket Aarhus. Byggeriet af sejlsportscentret er blevet gennemført med støtte fra AP Møller Fonden, Nordea-fonden, Salling Fondene, Lokale & Anlægsfonden og Aarhus Kommune.

Aarhus skaber talenter

Team Danmark har et godt samarbejde med Aarhus Kommune om udvikling af faciliteter og stærke elitemiljøer, og sejlsportscenteret er et eksempel på, hvordan kommunen er med til at skabe gode rammer for dansk eliteidræt.

- Aarhus er hjemby for flere af verdens bedste sejlere og har gennem en lang årrække formået at skabe et elitemiljø, som hvert år udvikler nye talenter på et meget højt internationalt niveau, siger Lone Hansen, direktør i Team Danmark, i en pressemeddelelse. 

- Gode faciliteter er afgørende for Danmarks konkurrenceevne og talent- og elitearbejdet i dansk sejlsport bliver markant styrket med det nye sejlsportscenter. Derfor får dansk sejlsport fremover gode muligheder for at fastholde et meget højt internationalt niveau, fortsætter hun. 

Klar til VM i 2018

Sejlsportscentret forventes at stå helt klar i foråret 2018, tidsnok til at være centrum for afviklingen af VM i sejlsport i august 2018, hvor omkring 1.500 verdensstjerne-sejlere kommer til Aarhus.

Her skal de dyste om intet mindre end 10 verdensmestertitler i samtlige olympiske sejlsportsdiscipliner samt om at blive udtaget til OL i Tokyo 2020.

Udover at være base for de danske, olympiske elitesejlere, skal sejlsportscenter også bidrage til at styrke, og forny det daglige skole-samarbejde, som sejlklubberne i Aarhus og UNO Fritluftscenter (Aarhus Kommune, Børn & Unge) indledte i 2015.

Et samarbejde, der snart har sendt over 2.500 aarhusianske skolebørn på sejloplevelser på de fire lystbådehavne på Aarhus Bugten.

Også de danske elitesejlere og formand i Dansk Sejlunion, Line Markert, var mødt op til rejsegildet. Foto: Troels Lykke

content-loader
content-loader
content-loader