Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Her ses lokale Finn Pedersen foran 142 meter høje Lighthouse, Danmarks højeste bygning, der står som Aarhus' nye ikoniske mesterværk, der majestætisk rejser sig på Aarhus Ø og byder velkommen til byen fra vandsiden. Fotos: Peter Brøgger
Kapsejlads
Kapsejlads

Første gang til DM i H-båd og drømmer om at gå på vandet hjemme i Aarhus - 34 både på startlinjen

Peter Jakob har tre års erfaring på Aarhus Sejlklubs kapsejlerlinje og målet er at vinde DM, men erkender at det nok ikke bliver helt let. Han fortæller: - Hvis vi ender i top 10, vil vi nok kunne gå på vandet. Han har dog fået gode råd fra sin klubkammereat, den regerende mester Anders Bertelsen.

Af Sophie Kirkegaard, Aarhus Sejlklub |

I år er to helt nye besætninger med til DM i H-båd. Begge hold er fra Aarhus Sejlklub, hvor de til dagligt sejler i sejlerskolen og stiller op i klubbens egne både.

I båd DEN 556 stiller Skipper Jonas Stegger med sit hold Steen Gehlert og Marco Lystlund, ligesom båd DEN 514 med skipper Peter Jakob Schmidt med holdet Jonas Berg Andersen og Lars Gertsen er klar til DM denne sommer. Peter Jakob og hans besætning er spændte og han udtaler:

“Jeg har aldrig før prøvet en startlinje, med så mange både - rigtig mange både at holde øje med under sejladsen.” 

34 både melder klar til startlinjen, når danmarksmesteren skal findes, hen over 3 dage fra 5. – 7. juli. I år deltager 3 udenlandske både fra Tyskland og Holland også i feltet og dyster sammen med de danske både, lyder det fra Aarhus Sejlklub i en pressemeddelelse. 

Ifølge stævneleder Jesper Andersen er det suverænt med så mange tilmeldte og han glæder sig til at byde alle sejlerne velkommen i Aarhus. Aarhus Sejlklub og frivillige fra hele byen er med til at danne ramme om dette års H-båds DM som foregår for enden af Aarhus Ø ved Sejlsportscentret. 

Lokal dansk mester deler tips ud 

Anders Bertelsen skal i år forsvare titlen, endda på hjemmebane og er begejstret over hvor mange dygtige sejlere der kommer ud af Aarhus Sejlklub. Han fortæller, at der er gode forhold for talenter i Aarhus, som ender med at konkurrere om medaljer i hele verden.

Anders kan fejre 20 års jubilæum som H-båds sejler i år, og det seneste år er han også begyndt at holde oplæg for andre sejlere om netop H-både. Selvom han deler ud af sin erfaring og hjælper andre besætninger med at optimere, tror han fortsat på sejren igen i år. 

Vil være mester efter tre år på kapsejlerlinjen

Peter Jakob har sejlet H-båd i 3 år på Kapsejler Linien i Aarhus og sammen med hans besætning deltager de i DM for første gang. De har også været til et af Anders Bertelsens foredrag for at få tips og tricks.

Holdet var imponeret over den store viden som Anders gladeligt deler ud af, men desværre kunne holdet ikke tage nogle snydekoder med derfra, og konklusionen blev: "Vi skal meget mere på vandet og øve!” 

Første sejlads skydes i gang fredag d. 5 juli kl. 11 på Aarhus Bugten. Peter Jakob har et klart mål om at vinde DM, men erkender at det nok ikke bliver helt let. Han fortæller, at "Hvis vi ender i top 10, vil vi nok kunne gå på vandet!” 

DM i H-båd - deltagerliste

content-loader
content-loader
content-loader