Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Christian Bertelsen og mandskab jubler ved DM i Holbæk. Tronskiftet er kommet i klassen - indtil videre. Sejlerne gik helt amok med champagnen. Fotos: Sailing.pics
Kapsejlads
Christian Bertelsen kom foran Høj Jensen i søndagens to sejladser. Foto: Sailng.pics
Kapsejlads
Glade vindere. Foto: Sailng.pics
Kapsejlads
Skipper Hermansen sejlede en næsten 50 år gammel H-båd til DM-bronze efter 10 måneder i klassen. Foto: Sailng.pics
Kapsejlads
H-Båd DM 2023 den 9, \July\ 2023. Foto: Mogens Hansen
Kapsejlads
H-Båd DM 2023 den 9, \July\ 2023. Foto: Mogens Hansen
Kapsejlads
H-Båd DM 2023 den 9, \July\ 2023. Foto: Mogens Hansen

Tronskifte i H-båds-klassen: Anders Bertelsen bryder Claus Høj Jensens 13 års dominans ved DM

Det blev et intenst opgør mellem Aarhus Sejlklubs Anders Bertelsen og Claus Høj Jensen i Holbæk, hvor sidstnævnte sejlede matchrace på Aarhus-holdet, men det var ikke nok for Bertelsen stak af i den en sejlads og vandt en af søndagens sejladser. Video-interview med Bertelsen - se også Sailing.pics-billeder.

Af Troels Lykke |

Claus Høj Jensen, der til DM havde besøg af sin far, den dobbelte OL-guldvinder i Soling, Poul Richard Høj Jensen, er en virkelig dygtig sejler og har helt utroligt vundet DM 13 gange i træk i H-båden.

Men den dominans blev brudt i et yderst tæt opgør med Anders Bertelsen, der sejlede med Christian Schulz, Betina Jepsen og Morten Kofoged, kun tre point skilte de to hold ad.

Inden søndagens to sejladser var Høj Jensens taktik, at få Anders Bertelsen og mandskab ned i feltet, så inden starten gik kunne man se at Herslev Strand Sejlklub-holdet med Claus Høj Jensen med Frederik Dahl-Hansen og Rasmus Andreasen, jagtede Bertelsen intenst for at de skulle starte efter de andre både.

Det lykkedes også delvist for den rutinerede Høj Jensen og selvom de to i den ene sejlads startede i den forkerte ende på startlinjen, hvor der var mindre fordel, var de to sejlere stadig helt oppe i feltet og senere stak Aarhus-holdet af og vandt faktisk første sejlads søndag, mens Høj Jensen blev nummer seks. 

Så nu var Høj Jensen virkelig presset, men kunne stadig nå at vinde sit 14. DM i træk, efter 8. sejlads, men her tog Bertelsen en 11. plads, da han på målstregen lige akkurat slog Høj Jensen og guldet gik til Aarhus efter 13 års Høj Jensen dominans.

- Det er fint nok, sagde Claus Høj Jensen der godt kunne smile, men også ægrer sig over at de to sejlere var langt hurtigere end resten af feltet og dermed var de utroligt svært at sejle Bertelsen-holdet ned i feltet, hvilket var vigtigt, da de slæbte rundt på en 17. plads i feltet. 

Vi fik sejlet os fri af Høj Jensens jagt

En glad guldvinder fra DM, Anders Bertelsen fortæller til minbaad.dk, mens han er ved at rigge den hvide H-båd af.

- Det var en presset dag i dag fordi vi havde en tung fratrækker (en 17. plads, red.) lørdag og derfor var vi glade for at vi kunne komme fri af Høj Jensens vindskygge og sejle os fri i begge sejladser. Især i den ene sejlads, hvor vi kommer til modsatte bundmærke og kan sejle os fri (og vinde sejladsern, red.). Og ja vi har en virkelig god fart og har fået finjusteret vores trim og skødepunkter, siger Anders Bertelsen, der træner hver tirsdag i Aarhus, hvor 20 både kæmper til aftenmatcher, mens Høj Jensen og mandskab indtil videre kun sejler stævner.

Overraskende Holbæk-mandskab med toprorsmand overraskede i gammel båd

Tre til DM blev noget overraskende en lokal Holbæk-båd, da de sejlede i en ældre H-båd til 40.000 kroner, som var fra 1974 og havde tre år gamle sejl på men ejeren Kim Henriksen af båden havde gode folk om bord, ikke mindst rorsmanden Rasmus Skipper Hermansen, der har været en af landets bedste Laser- og Europjolle-sejlere i 90erne, mens Kristian Wilson Frederiksen tidligere også var en temmelig skrap Europajolle-sejler. Trioen slog fantastisk på banen og var lynhurtige på læns. Se interview senere.

Ros til baneleder, jury og Holbæk Sejlklub

Stævnet i Holbæk for de 26 H-både fik ros af samtlige sejlere for den kæmpe service der var af Holbæk Sejlklub, men også ros til baneleder Hans Friis og juryformand Anders Kristensen, som kom med kærlig men berettiget kritik om at sejle efter reglerne og huske at lægge protest. Og dem var der magne af.

Minbaad.dks redaktør sejlede med og leverede en ringe indsats som taktikker for Ole Engblom, hvor holdet blev nummer 16. Havde vi bare blevet nummer 17 havde vi vundet en Høj Jensen fok, som Høj Jensen Sails havde udlovet.

Snart bliver der en ny duel mellem nummer 1 og 2, da der er VM i H-både på Gardasøen i starten af august.

DM i H-båd i Holbæk, 26 både

Guld: Bertelsen, Sejlklubben Aarhus

Sølv: Høj Jensen, Herslev Strand Sejlklub

Bronze: Rasmus Skipper Hermansen (rorsmand), Holbæk Sejlklub

Resultater

 

content-loader
content-loader
content-loader