Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Johan Søe snuppede OL-nationsplads i i hus ved VM på Lanazarote. Foto: Sailing Energy/IQ Foils Worlds
Kapsejlads
Johan Søe og træner Peter Hansen jubler efter OL-nationsplads i i hus ved VM på Lanazarote. Foto: Sailing Energy/IQ Foils Worlds
Kapsejlads
Johan Søe får her en god start. Foto: Sailing Energy/IQ Foils Worlds

Det 20-årige stortalent, IQ FOil-surfer Johan Søe, sikrer Danmark ugens anden OL-billet

Danmark sender en mandlig windsurfer til OL i Paris. Det står nu klart, efter at surferen Johan Søe fra Aarhus fredag sikrede Danmark den ene nationsplads, som var udlovet under VM på Lanzarote. Kvalifikationen kom i hus, da samtlige surfere foran i klassementet allerede har kvalificeret deres land til OL.

 

Af Troels Lykke |

Efter at have kæmpet med utilfredsstillende resultater i gårsdagens sejladser er den unge surfer lettet over at have klaret OL-kravet:

- Det var det store mål med det her stævne at kvalificere Danmark til OL, og efter mange op- og nedture under det her stævne, så er det bare super nice at slutte det hele af med en god dag på vandet i dag, siger han i en pressemeddelelse fra Dansk Sejlunion.

Fredagens performance betyder, at Johan rykker næsten ti placeringer op i klassementet.

60 surfere kan vinde

Men han ender uden for top ti, som i dag lørdag skal sejle medalrace om de øverste placeringer.

Derfor er den unge surfer også sulten efter mere:

- Stævnet har som helhed ikke været det jeg havde håbet på. Jeg efterlod efterlod helt klart en masse placeringer ude på banen i løbet af ugen. Men samtidig kunne det nemt være gået værre, så jeg skal ikke være helt utilfreds, siger han.

Succes hænger sammen med risiko Det har været nogle nervepirrende dage i coachbåden for Peter Hansen, der coacher den unge gruppe af danske IQFOil surfere.

Feltet er enormt tæt, og på de flyvende surfboards er succes tæt forbundet med, hvor stor risiko surferne er villige til at tage: 

- Der er 60 riders i feltet, som alle kan vinde, så det er super tæt og kontant afregning, hvis man træder ved siden af, siger han.

Derfor varmer det at kunne slutte VM godt af og vise, at Danmark er ved at indhente nogle af de andre nationer i windsurf-disciplinen:

- Jeg har hele vejen været fuldstændig overbevist om at vi har riders som har evnerne til det her. Og på den måde er det dejligt at få lov til at vise det, siger han.

Sportschef: To OL-kvalifikationer med store fremtidsudsiger

Som sejlsportsfan har man måske savnet at se danskerne kvalificere sig til OL, men det skyldes, at kvalifikations processen ligger tættere på OL end tidligere.

Men nu begynder resultaterne at vise sig, siger sportschef Thomas Jacobsen:

- Det er en glædens uge, når vi har kvalificeret Danmark i to bådklasser til OL. Og det er skønt med to klasser, hvor vi har rigtig gode langtidsudsiger. Det viser, at der er et vigtigt generationsskift på vej, siger Thomas Jacobsen.

www.lanzarotesailingcenter.com/iqworlds2024/

content-loader
content-loader
content-loader