Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Johan Søe surfede en serie på 2-2-5-1 og en flot præstation, der vel nok rangerer blandt dansk windsurfings største. Foto: Jean Souville

Årets Talent Johan Søe snupper andenplads i langdistancesejlads blandt 1400 windsurfere i Frankrig

Blandt 1.400 windsurfere, professionelle som amatører, sikrede Årets Talent, Johan Søe fra Aarhus, sig søndag en 2. plads foran flere af verdens bedste i Défi Wind 2023 i franske Gruissan. Den legendariske langdistance-sejlads blev sejlet over fire dage i himmelfartsferien.

Af Troels Lykke |

1.400 windsurfere stillede op, heriblandt flere af verdens allerbedste, til start i den ikoniske langdistance-sejlads Défi Wind i Gruissan, Frankrig, hvor amatører og professionelle starter side om side og konkurrerer på lige vilkår over fire dage i fire lange sejladser, skrive Sailing-Aarhus.

– Jeg er virkelig glad for at afslutte verdens største windsurfing-event (1.406 deltagere) på en 2. plads. 4. ræs var det mest intense, jeg har oplevet, og det var en episk kamp med Nico Goyard til det allersidste. Heldigvis lykkedes det at holde føringen med få meter og sikre min første Défi Wind-sejr i et ræs nogensinde, fortæller Johan Søe på sin egen Facebook-side.

Ved at afslutte 3. g

Johan Søes optakt til stævnet var endda noget hektisk, da han først fik mulighed for at teste sit udstyr dagen før stævnestart. Samtidig er Aarhus-sejleren i fuld gang med at færdiggøre 3.G og gennemfører undervejs sine eksamener. Mandag gjaldt det matematikeksamen, hvilket står i skærende kontrast til feltets PWA-proffer og speedspecialister, som lever og ånder for windsurfingen på fuld tid.

– Jeg vidste ikke, hvad jeg skulle forvente, da jeg gik ind til stævnet, fordi jeg først fik lejlighed til at teste alt mit udstyr dagen før start. Heldigvis var udstyret flyvende med en serie på 2-2-5-1, forklarede Johan Søe umiddelbart efter stævnet.

Alle starter på en linje

Défi Wind er et specielt stævne, hvor der sejles flere langdistancesejladser i løbet af stævnets varighed. Både professionelle og amatører stiller til start i såkaldte ”rapid starts”, hvor alle starter på linje. De hurtigste skyder en gennemsnitshastighed nær 60 kilometer i timen i et benhårdt løb med ofte vilde vindforhold.

Vinderen af Défi Wind blev den flittigt vindende Nicolas Goyard fra Frankrig, mens brormand Thomas Goyard blev nummer 3 efter danske Johan Søe. Se hele resultatlisten her.

content-loader
content-loader
content-loader