Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Kraftig og blæsende i femte sejlads gav kæntring til Australien. Foto: SailGP
Kapsejlads

Tredjeplads til Rockwool Denmark i Canada mens australiere kæntrede i sidste fleetrace

Det danske SailGP-hold sikrede sig en tredjeplads ved Rockwool Canada Sail Grand Prix, mens de regerende SailGP-mestre fra Australien kæntrede få meter fra havnefronten i Halifax i weekendens sidste fleetrace. Det kostede dem podieplads - se kæntring. Næste sejlads er i New York City.

Af Troels Lykke |

Efter at være nået i finalen startede danskerne stærkt og kæmpede med Frankrig og de senere vindere, Storbritannien, men de kunne ikke kæmpe sig helt til tops og endte på en tredjeplads i SailGP's allerførste canadiske event.

Resultatet betyder, at Rockwool Denmark er seks point efter den vigtige top tre i den samlede stilling for sæson fire, men dog ét point nærmere det spanske SailGP-hold end før weekendens event:

- Vi kan ikke just klage over en tredjeplads, men vi er lidt skuffede, da vi gerne ville have lagt afstand til Spanien. Der er dog stadig to chancer for at nå top tre. Den første er i New York om få uger. Vi vil være klar, understreger Nicolai Sehested.

I forhold til forholdene i Halifax, hvor to hold, Schweiz og USA, ikke kunne sejle på dag to på grund af problemer med at få bådene i vandet inden sejladserne, forklarer Sehested:

- Det var tricky derude. I dag var det en sand kamp. Vi lavede et par fejl, men jeg er stolt af holdet for at sikre vores plads i finalen og kæmpe sig til et flot resultat, når mange andre hold havde det svært.

Australsk kæntring kostede finaleplads

I kraftig og blæsende vind bød løbet på dramatiske scener for Australien, der kæntrede i femte sejlads, hvilket kostede dem en potentiel plads i finalen. Se kæntringen her på video.

Det blev Emirates GBR, der tog sejren og dermed gav den nye fører, Giles Scott, hans første eventsejr siden han overtog efter Ben Ainslie tidligere på sæsonen.

Feltet sætter nu kurs mod New York City den 22.-23. juni til næstsidste event i SailGP sæson fire.

Stillingen efter eventen i Canada:
 

1: NEW ZEALAND, PETER BURLING, 83 point

2: SPAIN, DIEGO BOTIN, 72

3: AUSTRALIA, TOM SLINGSBY, 71

4: FRANCE, QUENTIN DELAPIERRE, 65

5: ROCKWOOL DEN, NICOLAI SEHESTED, 64

6: EMIRATES GBR, GILES SCOTT, 58

7: CANADA, PHIL ROBERTSON, 58

8: UNITED STATES, TAYLOR CANFIELD, 50

9: GERMANY, ERIK HEIL, 35

10: SWITZERLAND, NATHAN OUTTERIDGE, 28

Læs mere her: sailgp.com

content-loader
content-loader
content-loader