Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Kevin Magnussen står her helt agter, men han fik også lov til at styre. F50eren. Foto: Felix Diemer for SailGP
Kapsejlads
Kevin Magnussen står her helt agter, men han fik også lov til at styre. F50eren. Foto: Felix Diemer for SailGP

Kevin Magnussen prøver dansk F50er: Hurtigste på land mødte hurtigste på vand

Da den danske SailGP-båd i dag blev sat i vandet forud for weekendens ROCKWOOL Denmark Sail Grand Prix i Nordhavn, fik skipper Nicolai Sehested besøg af Formel 1-stjernen Kevin Magnussen.

Af Troels Lykke |

Den danske Formel 1-stjerne ved, hvordan det føles at være en af de hurtigste i verden på land, men i dag fik han også fornemmelse af, hvordan det er at være en af de hurtigste på vandet.

Sammen med den danske besætning brugte den 29-årige racerkører nemlig morgenen ombord på den 24 meter høje og 2,4 tons tunge F50-katamaran, som fredag og lørdag skal dyste mod otte andre landshold om sejren ved ROCKWOOL Denmark Sail Grand Prix | Copenhagen. 

Med andre ord var det altså Danmarks hurtigste mand på vand, som mandag mødte Danmarks hurtigste mand på land.

SailGP har $1.000.000 i præmiepenge

Førstnævnte hedder Nicolai Sehested og er skipper på det danske ROCKWOOL SailGP-hold, der blandt andre også tæller de olympiske topatleter Anne-Marie Rindom og Martin Kirketerp. Med op mod 100 km/t, flyvende hen over vandet, kæmper danskerne i den prestigefyldte sejlsportsliga SailGP om $1.000.000, hvilket er den største præmiesum i sejlsportsverdenen. 

Fra 300 til 75 km/timen

Selvom Kevin Magnussen er vant til at køre mere end 300 kilometer i timen i sin Formel 1-racer, var det ifølge ham en helt utrolig oplevelse, da han i dag følte hvordan det var at sejle 75 kilometer i timen. 

“Jeg har sejlet en del, men aldrig noget lignende det her. Vi var oppe på 75 kilometer i timen, og tidligere har jeg måske været i nærheden af at sejle maks. 30 kilometer i timen. Det var helt vildt at mærke, hvor hurtigt båden reagerer, når man kommer op på de hastigheder,” siger Kevin Magnussen. 

Han ser flere ligheder mellem Formel 1 og oplevelsen på F50-katamaranen i dag, men særligt kommunikationen ombord imponerede ham. 

“Der er selvfølgelig meget kommunikation på teamet i Formel 1, men når der skal reageres på noget hurtigt, er det jo bare op til mig i bilen. På båden her er det flere mennesker, som på et splitsekund skal koordinere deres reaktion, og det var vildt at opleve samarbejdet og kommunikationen mellem dem,” siger Kevin Magnussen.  

Den danske skipper Nicolai Sehested var da også imponeret over, hvad han så fra Kevin Magnussen på vandet mandag morgen. 

Magnussen har gyldent touch på rattet

“Det var en fantastisk dag til en tur rundt i Københavns Havn og en fed måde at starte en spændende uge med løb på hjemmebane. Vi vidste godt, at Kevin er en habil sejler, men han var virkelig klar på at give den gas i F50’eren. Det var tydeligt at se, at han har et gyldent ‘touch’ på rattet,” siger Nicolai Sehested.

ROCKWOOL Denmark Sail Grand Prix | Copenhagen afvikles 19.-20. august - begge dage fra klokken 15:30 til klokken 17:00. Billetter forhandles her.

content-loader
content-loader
content-loader