Gå til hoved-indhold
Tur
Mormor Henriette Duus-Kirk på sejltur med børnebørnene. Privatfoto

Tre generationer på langtur i Beneteau 57: Få Henriette og Johnnys fem gode råd

Henriette og Johnny Duus-Kirk fra Ishøj Havn har inviteret datter, svigersøn og to små børnebørn med ombord på en del af deres langturssejlads. Nu deler familien de værdifulde erfaringer, der er fulgt i kølvandet på deres syv måneder lange fælles-sejlads.

Af Cille Rosentoft |

Gyldne stunder i cockpittet med børnebørnene på skødet, unikke møder med fremmede kulturer på land og intense sejladser på åbent hav. Oplevelserne står i kø, når tre generationer sammen begiver sig på langtur. 

Læs om nogle af familiens mange oplevelser i artiklen her.

I kølvandet på de mange oplevelser følger værdifulde erfaringer. Erfaringer, som familien nu deler med Minbaad.dk’s læsere. 

Sidder du og drømmer om langtur med flere generationer – eller er du blot nysgerrig på, hvordan en sådan sejlerferie forvandles til succes - kan du med garanti finde inspiration blandt mormor Henriette og morfar Johnnys gode råd herunder:

1: Forventningsafstemning, forventningsafstemning, forventningsafstemning
- Tag snakkene - også de svære - på forhånd. Om vaner, som vi jo kender hos hinanden, om opdragelse af børnene, om rollefordelingen. 

- Snak samtidig om, hvad I gør, NÅR der kommer konflikter/uenigheder. Relationen her er meget mere vigtig og dyrebar end den relation, der er til de øvrige gaster ombord.

2: Skab tid
Sørg for, at alle får mulighed for tid for sig selv – alene, som par og som familie.

3: Sejl de lange stræk uden små børn
- Vi har alle konkluderet, at så små børn ikke er en god idé på lange stræk. Det er selvfølgelig bare vores mening, men både vi og især vores datter og svigersøn syntes, at det var ret svært at underholde og aktivere især den etårige under flere døgns sejladser. 

4: Lav dagsprogrammer
- Efterhånden, som vi havde prøvet de længere sejladser nogle gange, blev vi bedre til at lave “dagsprogrammet” for børnene.

- For eksempel kunne vi aftale, at vi om formiddagen leger med biler, og Vera laver krea-ting. I middagsstunden, hvor Kaj sover, hviler Vera sig med lydbog. Om eftermiddagen har vi båd-biograf med børnefilm og popcorn, eller vi sætter det lille plastik-babybassin op på agterdækket og bader, hvis sejladsen ikke er for urolig.

5: Det vigtigste råd: Bare gør det!
- Sidst, men ikke mindst: GØR DET! Vi har fået uvurderlige minder og oplevelser sammen med både vores børn og vores børnebørn.

- Samtidig har vi fået mulighed for at lære vores svigersøn at kende på en måde, som vi ikke havde derhjemme.

Om Henriette og Johnny

Henriette og Johnny kort fortalt:

• Johnny Duus-Kirk på 57 år

• Henriette Duus-Kirk på 53 år

• Fra Ishøj Havn

• Sejlede fra Danmark i 2023 efter at have udsat turen fra 2021, da Henriette fik konstateret akut leukæmi kort tid efter afgang. Planerne blev sat på pause et par år, mens Henriette var i behandling. Nu er hun rask og eventyret er godt i gang


Båden - Beneteau 57 fra 2007:

Længde: 17,6 meter

Bredde: 4,96 meter

Dybgang: 2,10 meter

Vægt: 25 ton

Motor: Yanmar 160 hk

Du kan følge med hos familien, der stadig har flere års eventyr foran sig, på Faceook her.

content-loader
content-loader
content-loader