Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
Aage og Johanne Louis-Hansens Fond anerkender U/NORDs ønske om og behovet for at skabe bedre erhvervsuddannelser for fremtidens bådebyggere og sejlmagere. Foto: Frans Vu, U/NORD

U/NORD modtager millionstøtte til bådebyggere og sejlmagere fra Aage og Johanne Louis-Hansens Fond

Pengeregn i Helsingør. Aage og Johanne Louis-Hansens Fond har tildelt U/NORD seks millioner kroner til etableringen af et nyt maritimt udviklingscenter, der bliver et fyrtårn for fremtidens uddannelser til bådebygger og sejlmagere i Danmark. A. P. Møller-Fonden har tidligere givet 88 mio. kroner.

Af Troels Lykke |

Uddannelsesinstitutionen U/NORD styrker Danmarks maritime håndværksuddannelser til bådebygger og sejlmager med et helt nyt uddannelsessted: Det Maritime Udviklingscenter i Kulturhavn Kronborg i Helsingør.

Det bliver nu også med støtte fra Aage og Johanne Louis-Hansens Fond, der har tildelt
byggeriet hele seks millioner kroner.

- Vi er glade for at støtte tilblivelsen af Det Maritime Udviklingscenter med dets høje faglige ambitioner, unikke placering i Kulturhavn Kronborg og indbydende arkitektoniske rammer. Vi håber, stedet vil bidrage til at øge interessen for de maritime håndværksfag, der er kendetegnet ved såvel stolte historiske traditioner som attraktive fremtidsmuligheder, siger fondsdirektør i Aage og Johanne Louis-Hansens Fond, Christine Wiberg Lyng.

De lokale må stikke hovedet ind

Det Maritime Udviklingscenter opføres i Helsingørs historiske skibsværftshaller på Kronborg Kulturhavn, hvor U/NORD vil skabe et knudepunkt for uddannelse, efteruddannelse, kompetenceudvikling, konferencer og workshops inden for den maritime industri.

- Vi glæder os meget over, at Aage og Johanne Louis-Hansens Fond anerkender vores ønske om og behovet for at skabe bedre erhvervsuddannelser for fremtidens bådebyggere og sejlmagere, siger U/NORDs direktør Flemming Zachariasen.

- Det Maritime Udviklingscenter gør det muligt for os at styrke de formelle uddannelser til bådebygger og sejlmager. Samtidig får vi også en helt unik mulighed for at åbne skolen både for kommende elever i introforløb og for at invitere andre med interesse for det maritime, branchefolk og foreninger, som vi vil tilbyde oplæg, foredrag og efter- og videreuddannelse.

Foruden uddannelserne til bådebygger og sejlmager og mulighederne for at tage kurser og efteruddannelser, vil det også være muligt for Helsingørs borgere og besøgende på Kulturhavnen at stikke hovedet ind og se, hvad der foregår i værkstederne og på uddannelserne.

Et bredt samarbejde i Helsingør

I Danmark udbydes uddannelserne til bådebygger og sejlmager kun på Helsingør Tekniske Skole, U/NORD, så elever fra hele landet kommer for at blive dygtige håndværkere indenfor de maritime fag.

Det nye uddannelsessted bliver etableret i Hal 19 i Helsingørs historiske Værftshaller med over 1.880 værkstedskvadratmeter. I tilknytning til uddannelsesstedet etableres et skolehjem, som eleverne kan bo på under deres skoleforløb i løbet af uddannelsen.

I undervisningen på Det Maritime Udviklingscenter kommer moderne teknologi og innovation til at mødes med traditionerne og det gode håndværk, når fremtidens faglærte uddannes. Derudover vil der være et stort fokus på bæredygtighed og grøn omstilling. U/NORD, der har skoler i fire byer i Nordsjælland og cirka 4.500 elever, er nemlig en FN Verdensmålsskole.

Foruden Aage og Johanne Louis-Hansens Fond støtter også A.P. Møller Fonden byggeriet af Det Maritime Udviklingscenter og skolehjemmet med 88 millioner kroner, Tietgenfonden med 15 millioner kroner, Lauritzen Fonden med 12,5 millioner kroner, ligesom Orient’s Fond har tildelt U/NORD fem millioner kroner til det nye uddannelsessted.

Det Maritime Udviklingscenter

Det Maritime Udviklingscenter etableres på Kulturhavn Kronborg i Helsingør i samarbejde med Helsingør Kommune. Etableringen af det nye uddannelsessted for bådebyggere og sejlmagere og det tilhørende skolehjem støttes af Aage og Johanne Louis-Hansens Fond, A.P. Møller Fonden, Tietgenfonden, Lauritzen Fonden og Orient’s Fond.

U/NORD:
U/NORD er blandt Nordsjællands største uddannelsesinsitutioner med erhvervsskoler, handelskoler, handelsgymnasier, teknisk gymnasium, 10.klasse og et stort kursuscenter. I alt har mere end 4.500 elever og 6.000 kursister deres gang på U/NORDs uddannelser i Helsingør, Hillerød, Frederikssund og Lyngby. 

content-loader
content-loader
content-loader