Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Chris Pool og mandskab surfer i den lidt irriterende, men hurtige FarrEast 28. PR-foto
Kapsejlads
Kapsejlads
Chris Pool og mandskab efter sejr.

Taktiker Joachim Aschenbrenner vinder Match Cup Sweden med Chris Pool i krævende FarrEast 28

- Bådene vi sejlede i, FarrEaest 28, er faktisk meget krævende, som mest skyldes de ikke er sat særlig godt op og systemerne kører rigtig dårligt modsat Melges24, J70 og andre både i den størrelse, forklarer Joachim Aschenbrenner til minbaad.dk. Danske Team Borch tog bronze i Marstrand.

Af Troels Lykke |

Amerikaneren Chris Pool gør alt hvad taktiker Joachim Aschenbrenner siger han skal gøre på banen og så vinder de ofte. Det er en recept, der virker for holdet. Nu også i Match Cup Sweden, hvor holdet vandt 45.000 svenske kroner efter en finalesejr over svenske Johnnie Berntsson.

Vi har i dag spurgt Aschenbrenner, der tager sig af storsejl og taktik hos Chris Pool, hvordan det var at sejle og vinde i Farreast

- FarrEaest 28, er faktisk meget krævende, som mest skyldes de ikke er sat særlig godt op og systemerne. Derudover ser sejlene ikke helt godt ud, så vi brugte hele ugen på at blive bedre. I slutningen af stævnet begyndte det at se fornuftigt ud med boathandlingen og vi fandt ud af hvor vi måtte gå på kompromis med setup af båden så det hele balancerede, forklarer den danske gast, der lever af at sejle i Europa og i USA, hvor han bor i Miami om vinteren.

Om hvorfor sejren kom i hus, lyder det.

- Vi sejlede godt i finalen og noget bedre end i de indledende og jeg vil give meget af grunden til vores evige kamp gennem stævnet med at blive bedre til at sejle bådene. Vi er normalt ikke super stærke i de små både, men vi ramte et niveau højere end tidligere i finalerne.

Resultater fra Match Cup Sweden 2024 - se flere resultater

1.USAChris Poole
2.SWEJohnie Berntsson
3.DENJeppe Borch
4.SUIEric Monnin
5.NZLNick Egnot-Johnson
6.FRAAurélien Pierroz
7.SWEMarius Westerlind
8.SWETheo Westerlind
9.ESTMatti Sepp
10.ITARocco Attili
content-loader
content-loader
content-loader