Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
Her ses Ken Ziers maleri Memories from an evening.

Oplev Ken Ziers maritime værker ”Havet ved verdens ende” på Djursland i efterårsferien

For første gang i ni år har man igen mulighed for at se en større udstilling med Ken Ziers maritime værker. - Det sker, når ”Havet ved verdens ende” i efterårsferien udstilles i Ovalen på Fuglsøcenteret, fortæller den internationalt respekterede kunstmaler og sejler Ken Zier.

Af Troels Lykke |

Projektet, der også omfatter en ny bog samt en pladeudgivelse, blev vist på Heltborg museum i Thy sidste år, men nu flytter Ken Zier altså Vestkysten til Østkysten.

- På udstillingen vil jeg præsentere en række nye værker, der alle tager udgangspunkt i det forblæste hav ved det lille fiskerleje ”Lyngby strand” i Nationalpark Thy. Trods min fascination af det smukke hav, prikker jeg i dette projekt også lidt til dets idylliske facetter med mere monokrome malerier og skulpturelle havmonstre i kontrast til idyllen, forklarer Ken Zier.

Familien nu inddraget

- Som noget nyt har jeg også inddraget familien i den kunstneriske proces. Svigersøn, komponist og bassist, Emil Zier Christensen, har sammen med musikeren Magnus Munk Tækker komponeret et stykke nordisk fusions jazz over temaet ”Havet ved verdens ende”. Kompositionen, der er indspillet på vinyl, kan erhverves i en samlet pakke med bog og LP, forklarer kunstneren, der tidligere har sejlet OK-jolle.

Hverdagsfilosofiske og til tider selvironiske tekster

- Berit Køneke, min hustru, bidrager til bogen i form af otte hverdagsfilosofiske og til tider selvironiske tekster. Teksterne, der tager udgangspunkt i kontrastfyldte stemninger og oplevede stunder i og omkring Lyngby, danner ikke blot reference til havets og naturens skønhed, men også til det moderne menneskes opfattelse af sig selv som værende i et paradoksalt forhold til naturen,  forklarer Ken Zier.

Ferinsering 11. oktober

Fernisering vil finde sted fredag d.11. oktober kl.17:00, hvor også projektets musiske værk opføres live. Alle er velkomne.

Udstilling

Sted : Fuglsøcenteret, Dragsmurvej 6, 8420 Knebel
Tidspunkt: 12.-18. oktober 2024
Åbent: Alle dage 11:00-17:00.

kenzier.dk/galleri/

content-loader
content-loader
content-loader