Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
HappyMoms besætningen. Foto: Hanna Lee Nool
Kapsejlads
HappyMoms ses her til venstre i billedet under en intens fight ved VM for J/70. Foto: Per Heegaard

HappyMoms om amatør-VM i J/70: Det er hårdt arbejde, for vi konkurrerer mod mændenes stærke overarme

- Vi fik de vildeste planeture, forklarer besætningen efter mesterskabet, hvor de kæmpede side om side med de stærke mænd. Skipper Winnie Walsted og gasterne Camilla Ritzau Korsgaard, Betina Yde, Sofie Vendelbo Madsen og Mette Brydensholt slutter på en 84. plads, som bedste kvindelige båd.

Af Sara Sulkjær Hansen |

109 hold var på startlinjen, da Kongelig Dansk Yachtklub i sidste uge var vært for J/70 Corinthian Worlds i Skovshoved, det såkaldte amatør-VM.

Et mesterskab, der havde KDY-holdet HappyMoms på en flot førsteplads blandt de rene kvindebesætninger. 

Surfede afsted

Holdet med skipper Winnie Walsted og gasterne Camilla Ritzau Korsgaard, Betina Yde, Sofie Vendelbo Madsen og Mette Brydensholt kæmpede hårdt på lige fod med mandlige- og mix-besætninger under vanskelige forhold på vandet. 

Der blev målt op til hård kuling i stødene, og springende vind og høj sø gjorde det ekstra udfordrende. 

- Efter topmærket var vinklen ud mod slagmærket kombineret med vindstyrken virkelig udfordrende. Vi satte først gennakeren, da vi var sikker på at kunne holde den til gaten i bunden, fortæller holdet i en pressemeddelelse og uddyber:

- Da gennakeren var i top og tog fat, surfede vi afsted og fik de vildeste planeture, man som sejler kan tænke sig. 

Flere både væltede

For flere besætninger blev de kraftige vindstyrker dog for stor en mundfuld: 

- Mange væltede, men vi formåede at holde balancen i båden og susede afsted med 15 knob. Det var hårdt arbejde, men super sjovt og mange kunne høre vores hyl ned ad banen. 

- Vi konkurrer jo på lige fod med mændene, som har noget større og stærkere overarme end os, forklarer besætningen, der sluttede på en samlet 84. plads blandt samtlige startende.

Fastliggerne måtte flytte deres både

Det er ikke kun på vandet, at der blev kæmpet over verdensmesterskaberne. Ikke mindst på land ligger der et kæmpe arbejde i at arrangere så stort et stævne. 

Fastliggerne har flyttet deres både, mens KDY og KDY’s frivillige har brugt et utal af timer før, under og efter stævnet.

- Vi vil gerne rette en kæmpe tak til alle, som har gjort dette muligt, ikke mindst lån af klubbåd og grej. Uden alles hjælp havde det ikke været muligt for os at stille op til VM, understreger kvindeholdet.

Næste weekend er HappyMoms på vandet igen, hvor der sejles der 1. divisionsstævne i Helsingør. Her sejler holdet for Sejlcenter Nivå.

Resultat fra VM i J/70 i Skovshoved

content-loader
content-loader
content-loader