Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Træningslejren er udviklet i et samarbejde mellem Kjøbenhavns Amatør Sejlklub (K.A.S.) og den danske J/70-klasseorganisation og modtager støtte fra Dansk Sejlunion. Foto: Mogens Hansen/sailing.pics

100 sejlere fra fire lande forbereder sig til J/70-VM for amatører ved Easter Camp i København

Årets påskelejr for J/70-sejlere kan prale af et rekordstort deltagerantal. Hele 30 besætninger sætter kurs mod lejren, der er en direkte forberedelse til VM-stævnet i juni i Skovshoved. Prof-sejler Phillip Guhle er træner med Jack Weather og

Jimmy Hellberg.

Af Sara Sulkjær Hansen |

Fokus på vidensdeling og sammenhold i klassen. Coaching fra internationale trænere og eksperter fra øverste hylde J/70-miljøet. Forplejning og hygge på land. 

Meget er, som det plejer, når hele 30 besætninger fra Danmark, Sverige, Finland og Tyskland for fjerde år i træk mødes til træningslejr fra den 29.-31. marts i Kjøbenhavns Amatør Sejlklub.

Kapsejlads som ved VM

Alligevel er noget anderledes. I juni er der VM for rene amatørbesætninger i Skovshoved, og derfor er træningslejren tilrettelagt som en forberedelse for besætninger, der skal deltage i VM. 

Konkret vil den tre dage lange træningslejr være opdelt i en formiddagstræning med fokus på setup, trim, manøvrer og kommunikation.

Når frokosten er indtaget, følger en eftermiddagssession bestående af kapsejlads i et format og et område, der vil minde om forholdene til VM. 

Frivillige skal skabe den gode oplevelse

Mere end 100 sejlere fra de fire forskellige lande lægger i påsken vejen forbi træningslejren:

- Det kræver mange frivillige for at sikre deltagerne en god oplevelse. Heldigvis bliver samarbejdet blandt klubberne i Øresund med J/70-aktivitet kontinuerligt styrket, og deltagerne i træningslejren vil således møde frivillige og materiel, der kommer fra en stor del af klubberne i Øresund - fra Sundby til Skovshoved, forklarer arrangørerne i en pressemeddelelse.

Træningslejren er udviklet i et samarbejde mellem Kjøbenhavns Amatør Sejlklub (K.A.S.) og den danske J/70-klasseorganisation og modtager støtte fra Dansk Sejlunion. 

Læs mere om VM-stævnet, der sejles i starten af juni, her.

content-loader
content-loader
content-loader