Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Inden sejladserne begynder skal der søsættes 130 både på to dage. PR-foto/Sailing Pics

130 J/70ere med 640 sejlere dyster til amatør-VM i juni

Kongelig Dansk Yacht Klub og Skovshoved Sejlklub holder i den første uge af juni VM for J/70-sportsbåde. Klubberne regner med, at der kommer omkring 130 både fra 20 forskellige nationer og dyster med om Corinthian-mesterskabet.

Af Troels Lykke |

VM i J/70 bliver ikke med proffer i Skovshoved, når der skal sejles til juni, men sejlerne er stadig skarpe, lyder det fra KDY og Skovshoved:

- Corinthian betyder, at alle sejlerne har amatørstatus, så ingen lever af at lave sejle master eller sejle professionelt på andre menneskers både. Men det forhold smitter afgjort ikke af på kvaliteten af konkurrencen – vi kommer til at se nogle af verdens bedste sejlere på Skovshoved Havn, fortæller KDY's sportsdirektør, Ann-Maria Mohr.

130 både i vandet på to dage

Inden sejladserne begynder, skal der søsættes 130 både på to dage. I havnen skal man finde plads til alle bådene, på vandet skal sejladserne afvikles med brug af selvsejlende bøjer, og på land skal der hver dag serveres mad til de omkring 640 sejlere. 

Alt det var ikke muligt, hvis de to klubber ikke rådede over omkring 60 frivillige, der bruger al deres fritid i den uge for at sikre en fantastisk oplevelse for de mange sejlere fra hele verden.

Søsætningen starter den 1. juni, sejladserne mandag den 3. juni, og stævnet afsluttes med de sidste sejladser og præmieuddeling den 8. juni.

Kom ud og se sejladserne

På havnen vil der fredag eftermiddag og lørdag være Optimist-kravlegård i vandpolobassinet, SUP for begyndere, hoppeborg og popkorn, ligesom der hele lørdagen vil være mulighed for at følge sejladserne fra KDY's DS37'ere.

Der er afgang cirka hver anden time, så kom forbi og oplev al havneaktiviteten.

Følg med ved VM: kdy.dk/events/j70-corinthian-worlds-2024/

content-loader
content-loader
content-loader