Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Landmark 43'eren Esbern Snarre under en tidligere Classic Fyn Rundt. Foto: Troels Lykke

To år i træk har Landmark 43'eren Esbern Snarre taget andenpladsen i AFI 2Star - er tredje gang lykkens gang?

Kampen om Damernes Pokal bliver intens, når AFI 2Star for doublehand-sejlerne i weekenden løber af stablen. 110 både er på startlinjen - blandt dem er Esbern Snarre, der to år i træk er taget hjem med andenpladsen.

Af Sara Sulkjær Hansen |

Kaløpokalen. Selvom navnet emmer af sejr, er pokalen et plaster på såret. Et plaster, der gives til den båd, der slutter den populære AFI 2Star-sejlads på den oftest ærgerlige andenplads.

De sidste to år er det besætningen på Landmark 43'eren Esbern Snare, der har modtaget pokalen.  

Spændende dueller

Besætningen på Esbern Snare er ikke de eneste, der jagter en revanche, når AFI 2Star skydes i gang den 15. juni med 110 både på startlinjen. 

Også Melges 24'eren Randalin går efter sejrspokalen, Damernes Pokal. En pokal, som de sidste år tabte til GP42'eren Al Capone.

- Der er lagt op til en række spændende dueller i løbene, påpeger stævneleder Kenneth Meier-Andersen fra Aarhus Sejlklub og fortæller, at de første både allerede har fundet vej til startbyen Aarhus.

Spækhuggerne igen størst

Fra den jyske hovedstad sætter sejlerne kurs mod Ballen Havn på Samsø, hvorfra de dagen efter kapsejler retur mod Aarhus:

- Ballen Havn melder klar til at modtage alle 110 deltagende både, og fra Aarhus Sejlklub er vi ved at have de endelige løbslister klar, lover Kenneth Meier-Andersen.

Største klasse bliver i år, traditionen tro, Spækhuggerne med 14 deltagende både, selvom X-Yachts med 15 både er det bedst repræsenterede værft - dog med både spredt på flere felter.

Også Scan-kap 99 og Alpin Express er atter til start med hver seks deltagende både, hvilket gør det muligt for klasserne at sikre sig deres eget løb.

Læs mere om AFI 2Star her.

content-loader
content-loader
content-loader