Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Der er vældig mange aktive Spækhugger-sejlere i Aarhus. Arkivfoto: Niels Kjeldsen/Pantaenius

127 både klar til AFI 2Star Race i Aarhus, hvor Spækhuggerne stiller med hele 16 både

Med 16 både er Spækhuggerne den største klasse, men det er X-yachts, med 19 styks, som stiller med flest både, mens der er 10 både fra Luffe i AFI 2Star Race. Lørdag sejles til Ballen Havn på Samsø, hvor der er middag. Dagen efter sejles hjem. Se rutekort fra den populære sejlads.

Af Troels Lykke |

Bådene til årets AFI 2Star Race er begyndt at ankomme til Aarhus Lystbådehavn og vi er så klar til at tage imod dem. Interessen er stadig stor og med 127 tilmeldte både er vi på sidste års rekorddeltagelse, når starten går på lørdag 17. juni, fortæller stævnelderne Kenneth Meier-Andersen og Theis Skalmstang fra Aarhus Sejlklub.

To pokaler i spil

Udover præmier i de enkelte løb kæmpes der også om de 2 vandrepokaler: Damernes Pokal til overalt vinderen, der sidste år gik til Joakim Dichmann/Kim Haugaard i Melges 24, samt Kaløpokalen til overalt vinder nr. 2 (dog ikke fra samme klasse som overaltvinder nr 1), der sidste år gik til Martin Meredin/Geo Østergaard i Landmark43.

Med 16 både er Spækhuggerne klart den bedst repræsenterede klasse, men det er X-yachts, med 19 stk, som stiller med flest både, mens der er 10 deltagene både fra Luffe. At feltet spænder vidt kan ses ved at der er både fra J70 og op til X5.6, samt potente som Landmark 43, GP42, A35, Dehler 30OD og Dragonfly 28.

Vejrprognoserne siger en let vind og sejler vi styrbord rundt, er der mulighed for afkortning af banen mellem Samsø og Vejrø. Hvorvidt det bliver aktuelt afgør baneledelsen på dagen. men vi anbefaler på det kraftigste at bringe rigelig med vand og solcreme.

Rutekort tilbage igen

Rutekortet har været efterspurgt i flere år og er nu tilbage igen.

Det bliver også et farvel til den traditionelle AFI 2Star Race Polo, som i år erstattes af en langærmet Teknisk fra Helle Hansen.

Er der noget Samsø er kendt for er det deres nye kartofler. Også i år har Samsø Grønt valgt at forkæle deltagerne med et par poser helt friske Samsø kartofler til hver båd.  Det bliver en fantastisk weekend, fortæller Kenneth Meier-Andersen og Theis Skalmstang.

Se løbslisterne

content-loader
content-loader
content-loader