Gå til hoved-indhold
Ullman Sails har haft systuen i gang og leverer inden afgang en lille pose i sejldug til de deltagende både. Foto: Niels KjeldsenKapsejlads
Ullman Sails har haft systuen i gang og leverer inden afgang en lille pose i sejldug til de deltagende både. Foto: Niels Kjeldsen

110 både klar til AFI 2Star - men vinden driller

I 2-4 m/s skal de store sejl findes frem, når AFI 2Star lørdag skydes i gang. De ofte vindende folkebåde kan blive udfordret i den lette vind.

Af Sara Sulkjær |

Den lette maj-vind ser ud til at holde ved i juni. Dermed kan sejlerne i årets AFI 2Star få langt til Samsø, ligesom det er tvivlsomt, om sejladsen - tradition tro - også skal gå styrbord om denne gang: 

- Vinden driller i år. Prognoserne siger 2-4 ms, men med risiko for områder uden vind, og da den nok står i sydøst, bliver det et kryds i meget lidt vind, skriver stævneleder Kenneth Meier-Andersen i en mail til minbaad.dk. 

X'er kan vinde pokalen 

Folkebådene, der traditionelt er de hurtigste på DH-mål, kan derfor få problemer, når vinden kommer en ind som en joker i sejladsen. 

Samtidig har blot fire Folkebådsbesætninger i år fundet vej til Aarhus, hvilket øger chancen for, at eksempelvis en X'er kan løbe med sejren og Damernes Pokal. 

En pokal, som i alt 110 besætninger jagter. Selvom flere har måttet melde afbud op til weekenden, har ventelisten været så lang, at stævneledelsen uden problemer har været i stand til at udfylde de tommer huller. 

Både ankommet fra Classic Fyn Rundt 

Det hænger sandsynligvis nøje sammen med, at stævnet indgår som en del af 2Star Mesterskabsserien. Det samme gjorde sidste weekends Classic Fyn Rundt, hvorfra flere både er ankommet i løbet af ugen. 

De kan se frem til, at det uformelle program allerede i dag, fredag skydes i gang, når bureauet åbner, der sættes strøm til fadølsanlægget og en lækker grill- og salatbuffet er på menuen.

Lørdag går jagtstarten i Aarhus, hvorefter kursen sættes mod Ballen på Samsø. Søndag sejles retur til Aarhus. 

Læs mere om AFI 2Star her

content-loader
content-loader
content-loader