Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Her går starten i dag Sjælland Rundt 2024, styrbord rundt. Foto: Helsingør Sejlklub
Kapsejlads
Her ses Jan Hansen i sin hurtige båd, the Beast, fra Dubai. Fotos: Anders Jessen/Hjertmans
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads

125 både sendt styrbord om Sjælland - første gang i 11 år med den sejlretning, men sejlere bakker op

Udsigten til hårdt kryds i 13 m/sek. fik Helsingør Sejlklub til at sende 125 både styrbord rundt. Det foregik i 1,5 knobs medstrøm, fortæller stævneleder Martin Anfeldt til Minbaad.dk. Buksesnedkeren havde mand i masten i 50 minutter efter, at et hjul drillede, men nu sejler den 62-fods mahoghnibåd igen. Se TracTrac. Opdateret kl 17.24.

Af Troels Lykke |

125 både er tilmeldt Sjælland Rundt i år, hvilket er omkring ti både færre end i 2023. Ti både sejler samtidig Anholt Rundt. Det betyder, at i alt omkring 750 sejlere er på vandet, vurderer stævneleder Martin Anfeldt fra Helsingør Sejlklub.

Sjælland Rundt-feltet blev sendt styrbord rundt om Sjælland, da man ikke ønskede, at sejlerne udgik, som man så det fornylig i Classic Fyn Rundt, hvor sejlerne blev sendt ud i 22 m/sek. nord for Fyn. Her udgik i alt 66 både. Nord for Sjælland er der lige nu udsigt til syd-sydvestlig vind med op til 13 m/sek:

- Vi vil jo gerne have, at sejlerne kommer igen til vores sejlads. Derfor sendte vi dem styrbord rundt om Sjælland. Det er første gang, det sker i elleve år, men sejlerne klappede ved skippermødet.

- De starter da også i 1,5 knobs medstrøm. Vi tror faktisk, at bådene kommer hurtigt rundt, og hvis de er heldige for de medvind i Storebælt i morgen. Vores lokale Dehler 30 One Design med Kasper Wedersø regner vi med sejler rundt på 31,5 timer, forklarer Martin Anfeldt. 

HH 42 måske først i mål

Man skal dog forvente, at de første kølbåde skal findes hos enten HH 42'eren Quinta Light, en Swan 42 eller en Soto 40, mens Buksesnedkeren er outsider i år, da den kom for sent over startlinjen efter, at et hjul i toppen af masten drillede besætningen.

Den gode stemning sås også ved skippermødet, da der var lodtrækningspræmier fra Helly Hansen, Garmin, Pantaenius, Elvstrøm Sails og Dancover.

Følg sejlerne på TracTrac samt på Helsingør Sejlklubs Facebookside.

content-loader
content-loader
content-loader