Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
I slutningen af ​​maj byder på fremragende natsejlads, hvor mørketiden er meget kort, og vi kan forvente en storslået solnedgang og solopgang, lyder det fra svenskerne.
Kapsejlads
Svenskerne inviterer til kapsejlads fra Falsterbokanalen med start i Skåne. Foto: Falsterbokanalen.se

Vejrø Escape: Ny single- og doublehand-sejlads på 75-90 sømil fra Skåne til Vejrø

Start ved Falsterbo i Sverige og målgang op mod 90 sømil senere ved Vejrø. En oplagt sejlads, hvis du kommer fra Sundet og skal sejle Palby Fyn Cup, siger solo-sejler Jan Hansen. Vejrø Escape Regatta arrangeres af Falsterbokanalens Bådklub i samarbejde med Vejrø Resort. 

Af Anna Brinch |

I Smålandsfarvandet ligger den fremragende destination Vejrø med en moderne lystbådehavn. Her planlægger Falsterbokanalens Båtklubb i det sydlige Skåne og Vejrø Resort sammen årets regatta. Det skriver arrangørerne i deres invitation.

Den 24.-26. maj vil eventen skydes i gang i det populære single- og doublehand-format med enkle regler og med start nord for Falsterbokanalen i Sydsverige. 

Sejlads på åbent hav

De mindre både har en kortere rute end de større. Begge baner tilbyder åbent hav-sejlads og kystkapsejlads.

Slutningen af ​​maj byder samtidig på fremragende natsejlads, hvor mørketiden er kort, og hvor sejlerne kan forvente en storslået solnedgang og -opgang.

- Vi byder velkommen til ​​Vejrø Resort og et velfortjent program finder sted efter sejladsen, lyder det i indbydelsen.

Regattaen starter lige nord for Falsterbokanalen og slutter ved Vejrø. I kapsejladsen vil de mindre både sejle gennem Bøgestrømmen, og de større vil runde Møn, inden de kommer ind i Smålandsfarvandet.

Ved målet i Vejrø har deltagerne sejlet et kapsejlads på cirka 75 – 90 sømil. Den nøjagtige rute vil blive beskrevet i kapsejladsvejledningen.

Regler og opdelinger

Reglerne, der styrer regattaen, følger internationale regler for forebyggelse af kollisioner til søs (COLREGs), ligesom de opstillede krav til både og udstyr vil blive kontrolleret. Yderligere information vil blive offentliggjort i løbets vejledning.

Der sejles i klasser opdelt efter fem fod. De mindste både i 20-25-fods klassen går gennem Bøgestrømmen. Resten går gennem Grønsund.

Kategorier

▪ Mini - fra 21.00 til 25.00 fod Bøgestrømmen 

▪ Lille - fra 25.01 til 30.00 fod Grønsund 

▪ Mellem - fra 30.01 til 35.00 fod Grønsund 

▪ Stor - fra 35.001 til 40.00 fod Grønsund

▪ 40.001 til 40.00 Grønsund

Tidsplan: Max 26 timer

Vejrø Escape-regattaen starter i Falsterbokanalen, lige nord for lystbådehavnen fredag ​​den 24. maj fra kl. 10:00. Der er start med 30 minutters interval og den sidste start er kl. 12.00 

Tidsgrænsen for, at en båd skal slutte er lørdag den 25. maj kl. 18:00. 

Tilmelding 
Pris: 1.300 SEK pr. person. Tilmelding senest d. 15. april. 

Entréprisen inkluderer: Havnepenge i Falsterbokanalen fra 19.-24. maj og  i Vejrø 25.-26. maj. Event-t-shirt, præmier og et efterfølgende sejlprogram ved Vejrø. RaceQ-sporing og 24/7-sikkerhedsovervågning af kapsejladsen af ​​Race Control. 

Tilmeld dig via online formularen. 

Tilmeldingerne bliver præsenteret på begivenhedens hjemmeside eller på Facebook. Tilmeldingsgebyrer refunderes ikke efter den 15. april. 

Læs mere om løbet her eller på deres hjemmeside: Falsterbokanalen.se

content-loader
content-loader
content-loader