Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Klubberne Faaborg, Horsens og Vedbæk indtog podiet ved DM i holdsejlads i Optimistjolle.
Kapsejlads
Succestræner Jacob Lindhardt Palm fra Horsens Sejlklub var også på podiet og det blev vådt i Faaborg.

Hold-DM i Optimistjolle gik til Horsens Sejlklub efter prof-tilgang - træner Palm forklarer

Bronze gik til hjemmebaneholdet Faaborg, mens sølv gik til Vedbæk og guld til Horsens. Træner Jacob Lindhardt Palm fra Horsens Sejlklub fortæller om arbejdet mod guldet efter at have været frivillig træner i 8,5 år. Han træder nu tilbage, samtidig med at datteren Natalie pensioneres fra Optimisten.

 

Af Troels Lykke |

Horsens-træner Jacob Lindhardt Palm, der tidligere har trænet landsholdene Pakistan, Sydkorea og Singapore fortæller om arbejdet mod DM-guldet med sejlerne fra klubben i Østjylland:

Siden maj har optimisterne fra Horsens Sejlklub fokuseret på holdsejlads under hver træningssession. Og siden august har de helt dedikeret sig til dette format.

Udover utallige timer på vandet har sejlerne også deltaget i intensiv videotræning, hvor de har dykket dybt ind i detaljerede analyser af træningsforløb—særligt med fokus på taktiske beslutninger, deres konsekvenser og fortolkning af reglerne.

Udvikle strategier og tips

At udvikle nye strategier og tricks har været en sjov del af processen, selvom det ofte blev mødt med skepsis, da vi ofte spurgte os selv: "Hvorfor er dette ikke blevet gjort før?" Det er utrolig givende at se al den hårde indsats bære frugt!

Den første dag vores hold ikke på sit bedste. Nogle strategier blev testet og skrottet, hvilket er en del af processen, men arbejdsdisciplinen var ikke helt, som træneren ønskede det.

Som resultat tabte vi en sejlads i den indledende runde og var faretruende tæt på at tabe et andet. Dette viste sig at være en velsignelse i forklædning, da forskrækkelsen fungerede som et wake-up call, der bragte en fornyet fokus og engagement til anden runde og finalerne på dag 2.

Sejlere med prof-tilgang

Holdet indtog her en disciplineret, professionel tilgang, og respekterede alle modstandere.

Den sidste dag var fyldt med intens action. Holdet anvendte nye tricks og udførte dem strålende, hvilket sikrede en snæver sejr i anden runde, efterfulgt af to afgørende sejre i guldfinalen (bedst af 3, kun 2 sejladser sejlet).

Den første dag var præget af svag vind, mens der var perfekte forhold til holdsejlad om søndagen, med ca. 5-7 m/s, som alle kan sejle i.

Baneleder Søren Badstue styrede, som altid, stævnet til topkarakter, sammen med et fantastisk team af opmænd, RC og klubbens flittige frivillige, fortæller Jacob Lindhardt Palm.

Hold-DM i Faaborg 2024

Guldvinderne fra Horsens:

DEN 8789 Erik Havemann

DEN 8785 Natalie Palm

DEN 8748 Albert Blæsbjerg

DEN 8790 Sylvester Berg

Sølvvinderne fra Vedbæk:

DEN 8761 Silas Aksglæde Stahl

DEN 8658 Jonathan Loell Vinther

DEN 8750 Carl Thrane

DEN 8768 Frida Eller Schjoldager

DEN 8769 Freja Vintergaard

 

Bronzevinderne fra Faaborg:

VB S/Hvid Vedbæk 1 (mix)

DEN 8667 Asta Pontoppidan

DEN 8742 Alfred Pontoppidan

DEN 8689 Sebastian Dahlgaard

DEN 8780 Troy Lange

Bedste pigebesætning blev Fredericia, som sluttede på femtepladsen samlet.

Bedste U12-besætning blev Hellerup, som sluttede på den samlede fjerdeplads.

Resultater

content-loader
content-loader
content-loader