Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
HappyMoms fra Nivå er klar og skipper Winnie Walsted, th., der til dagligt er Senior Project manager i Novo Nordisk, har i øvrigt fødselsdag i dag. Foto: Frederik Sivertsen/sejlsportsligaen

Stærke kvinder: HappyMoms eller Team Salt, hvem er bedst i Helsingør?

Det bliver en travl weekend i Helsingør. Udover Sjælland Rundt Sailing Week mødes også 1. division i Sejlsportsligaen. Denne gang med de nykårede amatør J/70-verdensmestre HappyMoms og Team Salt, der for nylig vandt Women’s Sailing Champions League.

Af Troels Lykke |

Sejlertøjet er muligvis stadig fugtigt efter det netop overståede J/70 VM i Skovshoved, hvor mange af Sejlsportsligaens hold deltog, fortæller Nynne Desirée Ammundsen fra Sejlsportsligaen.

De har knap nok været hjemme at vende, før de nu skal sejle 2. stævne i Sejlsportsligaens sæson her i Helsingør. Om det kan ses at sejlerne har haft en del timer på vandet siden sidste stævne i Aarhus, vil vi først få at se når starten går lørdag kl. 10.00 ved Nordre Mole.

Følg med i sejladserne her

Kommer direkte fra J/70 VM I Skovshoved

Et af de hold som sejlede i Skovshoved var Happy Moms som tog 1. pladsen i J/70 Corinthian World 2024, for bedste kvindelige besætning.

Holdet med skipper Winnie Walsted og gasterne Camilla Ritzau, Betina Yde, Sofie Vendelbo Madsen og Mette Brydensholt, kæmpede hårdt og på lige fod med mandlige- og mix besætninger under vanskelige forhold på vandet.

Der er lagt op til lige så intense sejladser i Helsingør, og det bliver spændende at se hvordan Happy Moms klare skærene.

HappyMoms er “født” af Women on Water (WOW) og fik et wildcard til at stille op i Sejlsportsligaens 2. division få år tilbage. De sejler nu i 1. division, hvor de stiller op for Sejlcenter Nivå. 

Vinderne af Women’s SAILING Champions League er klar

Et andet hold, en ren kvindebesætning som også har en prangende podieplads dugfrisk i bagagen til dette stævne er Team Salt fra Aarhus. De vandt for kort tid siden Women’s SAILING Champions League blandt de bedste kvindelige besætninger i verden, til et stort stævne i Berlin.

Værd at bemærke er, at det er ikke første gang at et dansk hold vinder Women’s SAILING Champions, senest var det KDY’s kvindehold som tog guld tilbage i 2022.

Alle tre hold stiller til start i weekendens stævne.

content-loader
content-loader
content-loader