Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
Kort Nyt

Maritimt Center Esbjerg har vind i sejlene - vinder sin femte pris ved det franske MIPIM-show

På havnekanten i Esbjerg findes den bedste bygning for kultur, sport og udannelse. Det slog jury og besøgende fast ved MIPIM-kåringerne i Cannes. Det er den femte pris, som det maritime center modtager.

Af Sara Sulkjær Hansen |

Priserne sejler mod Esbjerg. Fire prestigefyldte priser er allerede landet i vandkanten ved byens nye maritime center - og nu kan en femte pris føjes til.

En pris, der kommer i hus i franske Cannes, hvor mere end 200 bygningerne fra 39 lande konkurrerer om ti forskellige priser.Èn af dem, prisen for den "bedste kultur, sport og uddannelses-bygning" sejler direkte i hænderne på esbjergenserne. 

Fællesskabet først

Maritime Center, der går under navnet "Lanternen", er designet til at sætte fællesskabet først. 

Et fællesskab, der var af afgørende betydning, da Snøhetta og Werk Arkitekter vandt designkonkurrencen af centret i 2019:

- Designet af Esbjerg Maritime Center er inspireret af vores lange, fælles historie med ekspert bådhåndværk og maritim kultur i Norge og Danmark. Det er en cirkulær og rummelig bygning i træ, inspireret af bådenes former, der hylder de rige, delte historie mellem Norge og Danmark, forklarer projektleder Frank Denis Foray fra Snøhetta til snohetta.com.

Et hus uden bagsider

2600 kvadratmeter råder det nye center over. Kvadratmeter, der står til rådighed for byens maritime foreninger, der allerede i dag anvender bygningen som udgangspunkt for aktiviteter på og ved Vesterhavet.

- Lanternen samler Esbjerg Havns maritime foreninger i ét hus uden bagsider og skaber et nyt, unikt fællesskab, påpeger ingeniør-virksomheden Sweco på sin hjemmeside og understreger: 

- Her er der plads til den rutinerede dykker, den utrættelige roer og skoleklassen, der skal fange krabber, men også til den tilfældige forbipasserende, der får et blik ind i en fantastisk verden af himmel og hav.

Se videoklip fra bygningen, produceret af én af virksomhederne bag centret, øverst i artiklen.

Om MIPIM

MIPIM er en event, der samler indflydelsesrige aktører fra alle sektorer af den internationale ejendomsindustri. Arrangementet afholdes årligt i Cannes, Frankrig, og har til formål at inspirere og forbinde det globale ejendomssamfund.

Kilder: Snohetta.com og Sweco

content-loader
content-loader
content-loader