Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Sehested og holdet er klar i New Zealand. Foto: Bob Martin for SailGP
Kapsejlads
Danskerne har momentum pt Foto: Bob Martin

Topresultat til SailGP i New Zealand kan sætte dansk F50-hold op til bedste slutplacering nogensinde

I weekenden vender SailGP-feltet tilbage til New Zealand, hvor det danske hold fortsætter kampen om podiepladserne ved Grand-finalen i juli. Fornylig var danskerne i finalen i Sydney. - Det vigtigste er, at vi lærer af sidste års fejl, siger skipper Nicolai Sehested. Sejladser sendes på TV 2.

Af Troels Lykke |

Med kun fem events tilbage i SailGP's fjerde sæson ligger den danske båd i øjeblikket på en samlet tredjeplads med fire points forspring til det spanske hold, som er de nærmeste konkurrenter.

Nicolai Sehested og hans besætning er klar over, at et solidt resultat i Christchurch kan føre dem til en endnu bedre placering i top-tre med en større afstand til forfølgerne.

- Vi havde en fantastisk event i Sydney, og pressede Australien hele vejen på deres hjemmebane. Det har givet os et stort boost forud for denne event. Sydney er en af de mest udfordrende baner i sæsonen og har tidligere givet os problemer.

- Derfor var det en stor sejr for holdet at komme godt igennem og endda dominere flådesejladserne. Men det tæller kun, hvis vi også præsterer ved de kommende events, understreger Sehested.

Sydney-finalen – et tegn på hvad der venter

Finalen i Sydney mellem Australien, Danmark og New Zealand, hvor danskerne tog en andenplads i en tæt kamp med australierne, er en af de mest omtalte finaler i sæsonen.

Mange kommenterede på, at det måske var en forsmag på Grand-finalen, der finder sted om lidt over tre måneder:

- Hvem ved? Vi vil da gerne tro, at vi kommer til at sejle mod de to hold igen i San Francisco, men vi lader os ikke rive med. Der er stadig mange point at kæmpe om, og vi har nogle tricky events forude, der begynder med noget helt anderledes i Christchurch, påpeger Sehested.

Lærer af sine fejl

Under sidste event i Christchurch præsterede danskerne under forventning. Holdet sluttede på en ottendeplads og nåede højst en syvendeplads i sejladserne, men Sehested understreger, at holdet ankommer til New Zealand med en ren tavle.

- Det vigtigste er, at vi lærer af sidste års fejl. Det er noget, vi har haft succes med indtil videre i denne sæson. Når vi sejler i Christchurch vil det være under andre omstændigheder end sidste år.

- Vi kommer med mere erfaring, og har en plan vi skal eksekvere. Hvis vi klarer det, er jeg sikker på, at vi vil være med i kampen, fortællere danskeren i en pressemeddelelse.

Hvert point tæller

Et positivt resultat i New Zealand vil sætte Danmark op til sæsonens bedste slutplacering nogensinde. I takt med, at fokus skifter mod den afsluttende del i Nordamerika, der begynder med Bermuda Sail Grand Prix i maj efterfulgt af tre events fordelt over seks uger i Halifax, New York og San Francisco.

Danmarks præstationer 'Down Under' i sidste måned har øget opbakningen til holdet i kampen om at sikre deres finaleplads, men føler Sehested, at hans hold har fået nok anerkendelse for deres stabile sejladser mod topholdene?

- For at være ærlig har Sydney ikke ændret noget for os. Vi har altid været selvsikre. Vi ved, at hvis vi fokuserer på os selv og gør de rigtige ting på vandet, kan vi slå enhver båd derude. Vi går ind i sæsonens afgørende fase, velvidende at presset for at blive ved med at levere og bevise, at vi er værdige til en podieplads, ligger på os alene, forklarer Nicolai Sehested.

Se sejladser på TV 2

Følg New Zealand Sail Grand Prix direkte på TV2 Sport lørdag og søndag fra kl. 04.00 eller på TV2 Play.

Kilde: SailGP

content-loader
content-loader
content-loader