Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Det danske hold fik ved finalens begyndelse en tidlig fordel, da begge deres rivaler blev tildelt tidlige startstraffe i en hektisk åbningssekvens ved startlinjen, men australierne indhentede danskerne, som det ses her. Foto: SailGP
Kapsejlads
Nicolai Sehested. Foto: Felix for SailGP
Kapsejlads
Katja Salskov-Iversen er strateg på den danske sailgp-båd.
Kapsejlads

Super andenplads til Sehested i Australiens SailGP

Danskerne ødelagde næsten festen for Australien, da Sehested SailGP-hold sikrede sig andenpladsen ved KPMG Australia Sail Grand Prix, mens hjemmeholdet Australia SailGP Team tog sejren i en tæt og dramatisk finalesejlads. Andenpladsen i Sydney placerer Danmark på tredjepladsen. Se højdepunkter.

 

Af Troels Lykke |

Efter de fem indledende flådesejladser førte danskerne den samlede rangliste, og kvalificerede sig derfor stilfuldt til eventens finale, hvor de skulle kæmpe mod det australske og newzealandske hold om, hvad der ville have været deres første SailGP eventsejr.

Det danske hold fik ved finalens begyndelse en tidlig fordel, da begge deres rivaler blev tildelt tidlige startstraffe i en hektisk åbningssekvens ved startlinjen.

Men Australiens lokale kendskab viste sig fordelagtigt, da de kæmpede sig tilbage for at overhale danskerne. Men på trods af et tæt løb formåede de at holde Rockwool-holdet på afstand helt til målstregen.

Australien fortjente sejren - Sehested

”Det var et tæt løb, og vi gav det en god chance, men vi begik bare et par fejl, og i de situationer vil et hold så godt som Australien udnytte det,” forklarer den danske fører Nicolai Sehested i en pressemeddelelse.

Han fortsætter: ”Jeg synes, aussierne fortjente sejren i dag, de sejlede rigtig godt. Men vi var tæt på at indhente dem.”

Eventsejren er, på trods af deres dominerende føring i det samlede mesterskab, Australiens første i sæson 4.

Danmark er reelle konkurrenter,  siger Slingsby

Efter sejren indrømmede Australiens skipper, Tom Slingsby, at den danske båd pressede hans hold hele vejen: ”Jeg har hele året sagt, at Danmark er reelle konkurrenter, og vi så hvorfor i dag. Holdet bliver enormt gode i stærk vind.”

”Vi formåede at overhale dem ved den første vending, og jeg troede, at vi ville sejle fra dem. Ingen har formået at komme tilbage og overhalet os, når vi først har overhalet dem, men de kom så tæt på det ved både det næstsidste og sidste mærke. Fuld kredit til Nicolai og holdet, da de forbedrer sig så hurtigt,” siger Tom Slingsby, tidligere OL-guldvinder i Laser fra 2012.

Andenpladsen i Sydney placerer Danmark på tredjepladsen på den samlede liste og stabilt i de altafgørende podiepladser i mesterskabet i sæson 4. Det betyder også at danskerne øger forspringet til mindst fire point til det efterfølgende felt.

Sehested tilføjer: ”Vi er virkelig glade for et godt event og at foile igen. Det er et stykke tid siden, vi har haft de rigtige forhold til foiling, så vi nød det virkelig. Jeg tror, niveauet vil stige over de næste par events, som vi forventer forbliver blæsende.”

Næste stop: New Zealand

Næste stop for SailGP-flåden er Christchurch, New Zealand den 23.-24. marts, hvor Sehested håber, at vinden fortsætter: ”Vi har nogle udfordrende events foran os, men vi sejler godt. Vi er generelt gode i blæst, så vi håber, at de næste par arrangementer giver os noget stærk vind.”

Det danske hold i Sydney:

Nicolai Sehested (helm)
Tom Johnson (wing trimmer)
Rasmus Køstner (flight controller)
Hans-Christian Rosendahl (grinder)
Julius Hallström (grinder)
Luke Payne (grinder)
Katja Salskov-Iversen (strategist)

Endelige placeringer - KPMG Australia Sail Grand Prix:

Australia SailGP Team
ROCKWOOL Denmark SailGP Team
New Zealand SailGP Team
France SailGP Team
Spain SailGP Team
Germany SailGP Team
Emirates GBR SailGP Team
Switzerland SailGP Team
United States SailGP Team
Canada SailGP Team

SailGP Sæson 4 Mesterskab
Australia SailGP Team - 66 point
New Zealand SailGP Team - 58 point
ROCKWOOL Denmark SailGP Team - 52 point
Spain SailGP Team - 48 point
France SailGP Team - 45 point
Emirates GBR SailGP Team - 45 point
United States SailGP Team - 45 point
Canada SailGP Team - 38 point
Germany SailGP Team - 21 point
Switzerland SailGP Team - 17 point

sailgp.com/

content-loader
content-loader
content-loader