Gå til hoved-indhold
Sejlklubber
Line Markert, formand for Dansk Sejlunion, er klar til at skære ned på aktiviteter, så man ikke igen skaber et stort underskud, som i 2023. Foto: Troels Lykke
Sejlklubber
Her ses bestyrelsen, hvor direktør Henrik Blakskjær, sidder som nummer tre fra venstre. Foto: Troels Lykke
Sejlklubber
Dansk Sejlunions bestyrelse i 2024: Fra venstre: Jørgen Thorsell - KDY, Jakob Frost Faaborg Sejlklub, Michael Rasmussen - Nivå Bådelaug, Nicolai Aistrup Pedersen - Fredericia Sejlklub, Line Markert - Hellerup Sejlklub, Tue S. Andersen - Juelsminde Sejlklub, Ditte Juul - Thurø Sejlklub og Jens Kofoed - Virksund Sejlklub. Foto: Troels Lykke
Sejlklubber
Kun 80 klubber mødte op til Dansk Sejlunions generalforsamling på Hotel Christiansminde i Svendborg. Foto: Troels Lykke

Formand for Dansk Sejlunion Line Markert er klar til at skære i aktiviteter for at undgå nyt underskud

Dansk Sejlunion havde i 2023 et underskud på 1,8 millioner kroner, og organisationens egenkapital nærmer sig 3 millioner kroner. Hør, hvad den 48-årige Line Markert siger til det. Formanden fra Hellerup fortæller ligeledes om klubbernes nye, dyre Ombord-app - men dog ikke hvad den koster at udvikle.

Af Troels Lykke |

Advokat Line Markert, der til dagligt er partner i en af landets store advokatfirmaer og aktiv Luffe 40.04-sejler fra Hellerup Sejlklub, går nu ind i sit sidste år som formand for Dansk Sejlunion.

Minbaad.dk har derfor mødt formanden til et interview, hvor ikke mindst økonomien fylder:

Line Markert, hvad er din kommentar til den netop overståede Dansk Sejlunion-generalforsamling i Svendborg, hvor kun 80 klubber op ud af omkring 250 mødte op?

- Der skal ikke være tvivl om, at vi rigtig gerne så mange flere klubber til stede på vores generalforsamlinger. Det er et vigtigt forum, hvor medlemsklubberne kan give input til bestyrelsens og organisationens arbejde og være med til at påvirke prioriteringer og retning.

- Et meget konkret eksempel var Sundby Sejlforenings forslag om, at bestyrelsen skulle droppe dele af det forslag om vedtægtsændringer, vi havde fremsat - fordi det faktisk ikke var det, klubberne havde brug for. 

- Vi vil selvfølgelig også gerne have meget mere debat, spørgsmål og indspark fra dem, der møder op. Derfor overvejer vi også løbende formen på generalforsamlingen med respekt for de formelle rammer, der er. Men uagtet, at der ikke er meget formel debat, så får vi i bestyrelsen og sekretariatet rigtig meget ud af de små og store snakke, der løber rundt om det formelle møde. 

Hvad vil du og bestyrelsen primært fokusere på i 2024, der er dit sidste år som formand?

- I mit ottende og sidste år som formand vil jeg have stort fokus på at få den nye direktør bedst muligt fra start. Derudover vil et stort fokus for bestyrelsen være at sikre fremtidens økonomi - både med de stærke eksisterende partnere, vi har, men også gerne med flere gode partnere ombord.

- Ligeledes har vi igangsat nogle vigtige, strategiske projekter for klubberne og for Dansk Sejlunion. Det er særligt appen Ombord og implementering af vores børn og unge-strategi. 

I havde et underskud i Dansk Sejlunion på 1,8 millioner kroner i 2023, og jeres egenkapital nærmer sig de 3 millioner kroner. Hvad er din kommentar til det?

- En størrelse på op til 3 millioner kroner (i egenkapital, red.) er et passende niveau for en organisation som vores. Vi er ikke sat i verden for at akkumulere en stor egenkapital. Som jeg nævnte i min mundtlige beretning på generalforsamlingen (i Svendborg, red.), har bestyrelsen i de seneste år bevidst investeret i udvikling af dansk sejlsport og sejlerliv, blandt andet gennem udviklingen af Ombord og etablering af et stærkere uddannelses- og videnscenter for klubber, sejlere og bådejere. 

- Pengene skal ud at virke i klubberne og udvikle dansk sejlsport. Derfor har det givet god mening, at vi har foretaget de investeringer, vi har. Men vi er også opmærksomme på, at vi ikke kan blive ved med at bruge af egenkapitalen. Derfor er vi allerede i gang med at se på, hvilke aktiviteter der skal sættes på hold eller ikke sættes i gang, indtil der er yderligere midler at arbejde med. 

Jeres projekt med den administrative Ombord-app til sejlklubberne har været dyrere at udvikle end planlagt. Hvad kommer appen til at koste i alt, og hvornår er den fuldt implementeret?

- Det er planen - og har hele tiden været det - at Ombord ikke bliver “færdig”. Vi vil gerne blive ved med at arbejde med at optimere og udvikle appen, så det hele tiden er et bedre værktøj for klubber og sejlere, og løbende gør det lettere og sjovere at være sejlklub og medlem i klubben.

- Der er rigtig mange idéer på bobler-listen allerede, der venter på, at vi finder mere finansiering. Det er vi i fuld gang med. Samtidig regner vi også med, at der løbende kommer mange flere gode idéer, efterhånden som klubberne begynder at tage appen i brug, ser hvad den kan, og hvordan den kan blive endnu bedre. De første klubber er begyndt at implementere appen, så den er i funktion. 

Jeres økonomiansvarlige Henrik Blakskjær har nu været midlertidig direktør i Dansk Sejlunion siden november 2023, efter at Christian Lerche blev fyret. Hvornår forventer du, at en ny direktør bliver ansat?

- I bestyrelsen er vi rigtig glade for Henriks og resten af sekretariatets kæmpe indsats for at fortsætte det store arbejde for at gøre Danmark til verdens bedste sejlernation. De gør allesammen et kæmpe stykke arbejde. Forhåbentlig kan vi meget snart offentliggøre navnet på den nye direktør i Dansk Sejlunion.

content-loader
content-loader
content-loader