Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
"Det er altid en interessant tid på året, når vi når sæsonens afgørende fase. Det betyder længere rejser for de europæiske hold, jetlag og tidszoneforskelle, der skal tages højde for, plus nogle ret specielle forhold," fortsætter Sehested.

Sehested er tilbage ved rattet efter barselsorlov og er forberedt på barske vejrforhold i Sydney - følg på TV 2

Det danske SailGP-hold vender denne weekend tilbage til det sted, hvor det hele begyndte. SailGP-flåden har nemlig sat kurs mod Sydney, Australien, til KPMG Australia Sail Grand Prix den 24.-25. februar. Sejladserne begynder kl. 06.00 dansk tid og kan følges live på TV2 Sporten eller TV Play.

Af Troels Lykke |

Det danske hold, sponsoreret af Rockwool siden 2019, gjorde sin SailGP-debut i Sydney Harbour i februar 2020 og vender nu tilbage Down Under for fjerde gang, når sæson 4 tager hul på anden halvdel.

"Det er fantastisk at være tilbage i Sydney. Det er en af verdens bedste sejldestinationer og en vigtig venue for vores hold," siger rorsmand Nicolai Sehested, der vender tilbage til båden efter barselsorlov under det sidste arrangement i Abu Dhabi i januar.

"Vi har sejlet her flere gange end på nogen anden venue på SailGP-kalenderen, og efter et par events med lette vinde i Mellemøsten håber vi på nogle seje sejladsforhold, så vi kan ryste os løs og virkelig vise, hvad vi kan," tilføjer han i en pressemeddelse.

Alle øjne på top tre

Den danske båd ligger i øjeblikket på fjerdepladsen på den samlede rangliste og vil forsøge at lægge pres på top tre med en positiv præstation i Australien.

"Vi er sikre på, at vi er på rette vej. Vi fortsætter med at arbejde hårdt og fokuseret på et event ad gangen," forklarer Sehested. "Det er en lang sæson. Hvis vi var blevet tilbudt denne placering forud for sæsonen, ville vi have taget den, men det betyder ingenting, hvis vi ikke fortsætter fokuseret i de næste løb."

Med syv Sail Grand Prix-arrangementer afviklet i sæson 4, ligger danskerne i en stærk position på lige point med det tredjeplacerede United States SailGP Team, men det kræver et godt resultat i Australien for at holde deres drømme om at nå den endelige podieplacering i live.

Udfordringer på den sydlige halvkugle

KPMG Australia Sail Grand Prix markerer den hidtil længste rejse i sæson 4. Sehested hævder, at tidsforskellen er noget, danskerne har haft svært ved tidligere.

"Det er altid en interessant tid på året, når vi når sæsonens afgørende fase. Det betyder længere rejser for de europæiske hold, jetlag og tidszoneforskelle, der skal tages højde for, plus nogle ret specielle forhold," fortsætter Sehested.

"Vi har nok ikke tilpasset os så godt, som vi gerne ville i tidligere sæsoner, men vi elsker at sejle i Sydney. Da vi debuterede her for fire år siden, havde vi mindre end 20 timers erfaring om bord på F50’eren. Optagelserne fra den gang ser ikke smukke ud, men vi vidste ikke rigtig, hvad vi kunne forvente. Vores mål var ikke at ende sidst og ikke ødelægge båden. Og det klarede vi!"

Han tilføjer: "I dag ved vi, at vi kan slå enhver båd i flåden og forvente gode resultater. Det er vilje bag det, vi arbejder på her. Størstedelen af vores hold forbliver uændret og er vokset sammen. Det skyldes også Rockwool, der har holdt fast i os og givet os og været en fantastisk støtte i de sidste tre sæsoner."

Prognoserne lover god vind i Sydney

Danskerne har dog noget lokalkendskab at trække på i form af de australske sejlere Tom Johnson og Luke Payne samt træner Chris Nicholson, der stammer fra nærliggende Lake Macquarie.

"Vi forventer nogle barske vindforhold denne weekend, hvilket jeg tror vil være en rigtig udfordring for flåden og en lakmusprøve for hvilke hold, der er værd at holde øje med i den sidste del af sæsonen," forklarer Sehested.

"De seneste arrangementer i lettere vindforhold har givet nogle af de nyere hold en chance for nogle at lære tovværket at kende i rolige omgivelser, men Sydney er en helt anden størrelse. Jeg forventer nogle episke løb denne weekend. Vores mål er at komme ud og sikre, at vi er på podiet søndag aften."

KPMG Australia Sail Grand Prix finder sted den 24.-25. februar. Sejladserne begynder kl. 06.00 dansk tid og kan følges live på TV2 Sporten eller TV Play.

Læs mere: sailgp.com/

content-loader
content-loader
content-loader