Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Germany SailGP Team helmed by Erik Heil lead the SailGP fleet in fleet race two on Race Day 1 of the KPMG Australia Sail Grand Prix in Sydney, Australia. Saturday 24th February 2024. Photo: Simon Bruty for SailGP. Handout image supplied by SailGP
Kapsejlads

Tre podieplaceringer sender dansk hold i førerposition i Sydney

Det danske SailGP-hold fører nu halvvejs igennem KPMG Australia Sail Grand Prix efter holdet sikrede sig tre podieplaceringer i tre sejladser. ”Selvfølgelig er vi lige hvor vi gerne vil være, med en fin buffer, men vi må ikke blive selvtilfredse,” siger skipper Sehested. Se finale søndag på TV 2.

Af Troels Lykke |

Efter sin barselsorlov i Abu Dhabi sidste måned er Nicolai Sehested tilbage ved rattet på den danske båd. Danskerne begyndte dagen med en solid præstation i Race 1, hvor de kom tilbage fra midten og sikrede sig andenpladsen ved det sidste gate-mærke.

”Det er en god første dag for os. Selvfølgelig er alt stadig på spil i forhold til i morgen, men vi har en solid føring på fjerdepladsen, og vi er glade for at komme igennem dag et i god stil,” siger Sehested i en pressemeddelelse.

Shark Island deler flåden

Placeret midt på banen, med tusindvis af SailGP-tilskuere, udgør Shark Island i Sydney Harbour en unik udfordring for F50-flåden. Holdene skal vælge, hvilken side af øen de vil navigere rundt om, hvilket fører til taktiske opdelinger på banen.

Under Race 1 splittede Danmark sig fra størstedelen af flåden for at satse på en kortere distance ved at tage den vestlige side. Den satsning betalte sig, da den sorte båd sprang tre pladser ved det sidste gate-mærke.

”Vi blev enige om at træffe en ny beslutning hver gang ved at vurdere, hvor vinden var. Vi besluttede os for at holde vores muligheder åbne. Hvis der var vind, ville vi gå efter det, men hvis ikke, ville vi holde os væk. Der var ikke rigtig et system i det, det handlede mere om at være klar til alt.”

Konsistens er nøglen

Danskerne fulgte op med en perfekt start i Race 2, holdt sig konstante rundt på banen. Mens forholdene udfordrede nogle af de mere uerfarne hold, herunder at få Tyskland SailGP Team, der næsten kæntrede, sikrede danskerne sig en tredjeplads.

En andenplads i dagens sidste sejlads sendte Rockwool-holdet øverst på ranglisten på lige point med værtslandet Australien SailGP Team, hvilket skaber en spændende sejladsdag i morgen, hvor danskerne kæmper for en plads i finalen.

”Selvfølgelig er vi lige hvor vi gerne vil være, med en fin buffer, men vi må ikke blive selvtilfredse,” tilføjer Sehested.

”I morgen er en helt anden udfordring, og vi vil sandsynligvis sejle med en større vinge i lettere vind. Det betyder at vi skal tilgå det på en ny måde. Vi kommer til at bruge natten på at evaluere data og være klar, når vi vender tilbage i morgen.”

Sejladserne begynder kl. 06:00 i morgen søndag (16:00 lokal tid) og kan følges på TV2 Sport eller TV2 Play.

Se stilling; sailgp.com/races/season-4/australia-sail-grand-prix-sydney/results/

content-loader
content-loader
content-loader