Gå til hoved-indhold
Tur
Tur

Jesper Bank fortæller om at være skipper for de kendte i Kanal 5-programmet Over Atlanten fra Caribien til Portugal

Ombord på den helt nye båd i programmet, en VO 70'er, er TV-vært Sarah Grünewald, Bagedyst-deltager Rosa Kildahl, musiker og rapper Branco, Youtuber Rasmus Brohave, skuespiller Jonathan Harboe og kok Nikolas Strangas. Minbaad.dk interviewer Bank.

Af Troels Lykke |

Fra Caribien mod Portugals kyst. Modsat tidligere sæsoner går ruten i år modsat for kendisserne med den rutinerede havkapsejler Martin Kirketerp fra Aarhus og kaptajn Jesper Bank fra Mallorca, hvor han driver Elvstrøm Sails, i spidsen.

Det er en rute, der sjældent bruges, da det uforudsigelige vejr kan give selv de mest erfarne sejlere kamp til stregen.

Kendisser uden luksus

Derfor er det også en række spændte kendte, der er troppet op i Københavns Lufthavn, inden de sætter sig på flyveren til Guadeloupe, hvorfra de skal klargøre båden inden udsejling.

Det fortæller Warner Bros Discovery til pressen.

Den nye båd, en VO70'er, er væsentligt opgraderet fra tidligere sæsoner og består af en kapsejladsbåd bygget til at sejle hurtigt og til at blive håndteret af professionelle.

Det kan de kendte dog ikke kalde sig, og derfor er det også en presset stemning, når først deltagerne har mødt de forhold, som de skal leve under de tre uger. Et minimalt køkken, mindre dækplads og et interiør, der langt fra er den luksus, som flere af de kendte deltagere er vant til.

Søsyge og opkast

Allerede fra starten af turen mærkes livet på det åbne hav på den hårde måde. Opkast og hårde forhold i køkkenet presser den kendte besætning til det yderste, og deltagerne når ikke langt fra den caribiske kystlinje, før der skal holdes fast i sammenholdet for at komme i mål.

I de otte programmer kom man tæt på de kendte og oplever, hvordan deres personlige mål for turen udfolder sig. Følelserne er uden på tøjet, når først de befinder sig på åbent hav, langt væk fra telefonsignal og familierne derhjemme.

Turen kræver hårdt fælles arbejde, og med en storm ventende forude bliver der for første gang i ’Over Atlanten’ taget beslutninger fra kaptajnen, der bestemt ikke falder i alles smag. Et spørgsmål om sikkerhed bliver afgørende, som båden nærmer sig Portugal - der må tages en endelig beslutning om, hvor turen må ende.

Sidste afsnit sendes 21. marts

Siden de seks kendte danskere stævnede ud fra Caribien, har drømmen om at betræde den modsatte side af Atlanterhavet.

Men vil Jesper Bank tage chancen og udfordre stormen for at nå deres destination, eller må de søge nødhavn? Sådan spørger Warner Bros Discovery, der står bag produktionen. 

Sidste afsnit sendes på Kanal 5 og Discovery+ den 21. marts kl. 21.00.

content-loader
content-loader
content-loader