Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Den tyske letvejrsekspert Max Billerbeck slog til og vandt igen SailExtreme i Kerteminde. Foto: Peter Brøgger

Letvejrseksperten Max slog til sidst til i Kertemindes SailExtreme - vandt over den danske verdensmester Dulong

Contenderklassen var tilbage på VM-banen fra sidste år i Kerteminde til årets SailExtreme med et utroligt stærkt felt. Der var spænding til sidste sejlads, hvor den tyske letvejrsekspert Max Billerbeck slog til – ganske som han gjorde ved sidste års SailExtreme.

Af Troels Lykke |

Jon Møgelhøj, formand for Danish Contender Association, fortæller fra stævnet, hvor han selv deltog:

Det går næppe mange jollesejleres næse forbi, at Skandinaviens største jollestævne finder sted hvert år i Kerteminde, og Contender-klassen er også altid med til SailExtreme.

Årets felt i Contender-klassen var virkelig stærkt. Den regerende europamester, den regerende verdensmester, en tidligere verdensmester og den hurtigste kvinde til VM sidste år var alle på startlinjen i bugten ud for Kerteminde i det 19 både store felt.

Tysker slog de danske europa- og verdensmestre

Allerede tidligt i serien á otte sejladser viste det sig, at de tre førstnævnte – europamesteren Jesper Armbrust fra Aabenraa, verdensmesteren Søren Dulong Andreasen fra Hellerup og sidste års vinder og ex-verdensmester, tyskeren Max Billerbeck – skilte sig ud i toppen af feltet.

Vinderen af stævnet skulle findes blandt disse tre.

Der blev sejles i let vind på yderste bane til det store stævne. At sejle yderst betød naturligvis, at vi fik en rimelig lang transportsejlads ud til banen, men til gengæld virkede det til, at vi særligt søndag havde mere vind og mere stabile sejladsforhold end banerne længere inde i bugten.

Svært at udregne vindtryk 

Den lette og springende vind gav svære taktiske forhold at sejle i. Det var rigtigt svært at regne ud, præcis hvor på krydsbenet, der var mest tryk, og hvor man udnyttede den kraftige strøm bedst muligt. Mange sejlere fik både gode og dårlige resultater, så de tre førnævnte skilte sig netop ud ved at have stabile serier i toppen i mange sejladser. Det var opskriften på succes til et stævne i svære forhold.

Spændingen blev intakt gennem hele stævnet. Før sidste sejlads, som meget ulig resten af stævnet blev sejlet i en regnbyge med mere vind, lå Søren Dulong Andreasen ét sølle point foran Max Billerbeck, men med en sejr i sidste sejlads – og i øvrigt en kæntring og weekendens dårligste sejlads til danskeren - trak tyskeren sig sejrrigt ud af stævnet.

Ganske som sidste år, hvor den lille tysker også vandt samme stævne.

Resultater fra Kerteminde

Contenderen kommer fra Australien 

Contenderen er en én-mands-jolle, hvor man står i trapez under sejlads. Båden er tegnet i Australien i slutningen af 60’erne, men selvom båddesignet ikke er nyt, byder klassen på store felter i blandt andet Tyskland og Italien, og sejlads på højt niveau herhjemme.

Med trapez fremfor hængestropper kan jollen sejles af folk i forskellig størrelse, alder og køn. I Danmark har vi aktive sejlere i klassen fra omkring de 20 år til slutningen af 60’erne. Der sejles flere steder i landet, men særligt i Hellerup og i Aarhusbugten har vi større felter – felter, som har klubjoller, så man kan få en prøvetur, hvis man er interesseret.

 

content-loader
content-loader
content-loader