Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
Foto: Annette Lykke Nielsen
Kort Nyt
Foto: Annette Lykke Nielsen

Det sker: Hellers afholder flere kurser i denne sejlsæson - og du kan komme med forslag

Hellers udvider nu deres kursusprogram med eksempelvis strøm, mad og gas. Butikken i Kastrup tager gerne imod flere forslag fra kunder, klubber og foreninger, da de har faciliteterne til at afholde endnu flere arrangementer i deres auditorium.

Af Anna Brinch |

Sejlsæsonen står for døren - og dermed er vejen banet for spændende aktiviteter på land og vand. I denne artikelserie deler Minbaad.dk de hotteste begivenheder fra den maritime verden, som du ikke vil gå glip af. 

Minbaad.dk har derfor talt med Anette Lykke Nielsen, der koordinerer kurser hos Hellers i Kastrup og er gift med ejer af Hellers, Peter Heller.

Anette Lykke Nielsen, hvorfor skal man besøge jer og jeres kursusaftener?

- Det skal man, hvis man har lyst til at vide mere. Det er forskelligt, hvilket emne vi har oppe og vende i vores auditorium. Vi vil gerne have emner som er brede og kan bruges til andet, for eksempel vores lak-kursus.

- Dertil har vi har nogen hyggelige aftener, hvor man får et netværk med de andre kursister. Hos Hellers er det dermed også et forsøg på at knytte kunderne til os, så vi ikke kun sælger varer, men også drømme og oplevelser.

Hvilke aktiviteter har I på programmet? 

- Vi har forskellige kursusaftener på programmet, og nogle af dem er allerede afholdt, eksempelvis 'Gas ombord' med en ekspert fra Columbus Marine og 'Klargøring og bådpleje' med Renskib. Vi afholder flere forskellige slags kursusaftener. Nogle af dem er interne kurser, andre får vi leveret.

- Vi skal snart afholde 'Strøm ombord', hvor vores kursister kan lære alt omkring landstrøm, tæring ved landstrøm, tekniske facetter og solpaneler. Til sommer håber vi også på at afholde en kursusaften med fokus på mad ombord. Derudover vil der flere aftener med 'Coelan-kursus', som er en helt speciel lak, der har vundet i alle danske og udenlandske tests.

- Hellers har forhandlet denne lak i 30 år, og vi er dem, der ved mest om det i Europa, så de kursusaftener holder vi nogle stykker af om året. 

Hvorfor har I valgt at afvikle kursusaftenerne? 

- Det er ikke helt nyt med vores kursuser, og vi har afholdt mange 'Coelan-kurser' de sidste 15 år. Men vores udvidelse foretager vi ikke kun for at få flere kunder i butikken, vi synes også, det er rigtig hyggeligt at møde kunden bag disken og give dem rådgivning. Vi vil gerne være en butik, der er en samarbejdspartner.

- Vi har førhen holdt Åbent Hus-arrangementer, som er mere koncentreret, men ikke lige så dybdegående. Derfor har vi valgt at holde disse aftener engang imellem. Hvis én af kursisterne har et problem, så tager vi det op, og derfor kan vi tilbyde meget mere læring end til en enkelt eftermiddag i butikken.

Hvilke udfordringer oplever I hos Hellers i forbindelse med jeres aftener? 

- Vi har valgt, at man skal tilmelde sig og betale 150,00 kroner. Tidligere var det billigere at deltage, men prisen er blevet sat for at holde hanke i folk. Så husker folk på, at de har tilmeldt sig, og vi står ikke med et tomt auditorium.

Hvilken respons får I fra jeres kursister?

- Der er en god respons fra vores gæster, og alle er meget glade. Det er sjældent, at folk køber igennem i butikken, de kommer i stedet hjem med god viden i rygsækken. Vi har desuden kunder, som kommer langvejs fra.

- Engang var der fra 41 postnumre, lige fra Skanderborg til Gilleleje og Rødby. Der er også kursister, som kommer til alle kurser op til flere gange.

Hvordan ser du fremtiden for kursusaftener i Hellers?

- Vi har flere planer for fremtiden, men det afhænger også af vores kunder. Vi plejer at stille folk det spørgsmål “Hvad skal vi finde på?”. Ja, selvfølgelig er der noget med, hvilke ressourcer vi har til rådighed henover foråret og sommeren, men når det er efterår og vinter afholder vi allerflest kurser.

- Vi er åbne for gode forslag fra alle, både kunder, klubber og foreninger. Vi har faciliteterne, I har måske idéen.

Kort om Hellers' kurser:

Hvor: Hellers, Kastrup Strandpark 9, 2770 Kastrup

Kurser: 

  • 'Klargøring og bådpleje' med RenSkib d. 20 marts 
  • 'Coelan-kursus' i april 
  • 'Strøm ombord' i april 
  • 'Mad ombord' senere på sejlsæsonen

Pris: 150,00 kroner - standardpris 

Se hjemmesiden for mere info.

content-loader
content-loader
content-loader