Gå til hoved-indhold
Havne
Ødelagte både ses her i Hesnæs Havn i oktober 2023. Vandet kom op over 2,35 meter. Nu lukker kendt café på havnen. Foto: Jannick Houmann

Spisestedet Garnhuset lukker efter stormfloden i 2023 smadrede Hesnæs Havn

Bådturister udebliver i Hesnæs Havn efter at stormfloden i oktober 2023 gav lystbådehavnen skader for 12,4 millioner kroner og måtte opgive at åbne for sæsonen i 2024. Fra næste år kan lystsejlere atter besøge havnen på østsiden af Falster.

Af Troels Lykke |

Efter fire år med kaffe, hygge og mad med havudsigt, er det efter den kommende weekend slut med at slå et smut forbi spisestedet Garnhuset i den røde bygning ved Hesnæs Havn. Se kort.

- Vores udlejer kan ikke give en langsigtet plan for, hvornår havnen bliver sat i stand og kommer til at fungere igen.

Sådan siger Johanne Vestergaard, der er general manager hos virksomheden Falsters Kyst, der driver spisestedet med direkte adgang ned til havnen. 

Det skriver TV2 Øst

Efter stormfloden i oktober 2023 fik lystbådehavnen skader for cirka 12,4 millioner kroner og måtte opgive at åbne for sæsonen i 2024.

Hesnæs Havn blev ødelagt under sidste års storm. Det er en af grundene til, at spisestedet må lukke. De manglende bådturister kan mærkes på indtægten.

- Samtidig har vores udlejer ikke isoleret Garnhuset. Vi har gennem flere sæsoner stået i den situation, at vores medarbejdere har stået her fra tidlig morgen i minusgrader og ventet flere timer på, at bygningen var varmet op, siger Johanne Vestergaard.

- Det kan vi ikke byde dem mere, tilføjer hun.

Havn åbner i 2025 for sejlere

På havnen på Hesnæs kan man nyde udsigten, mens man følger med i fiskerlivet fra gamle dage. Havnen var hjemsted for en mindre fiskerflåde, som hver morgen sejlede ud og leverede friskfanget fisk til lokale butikker og røgerier.

Desværre var stormen i oktober 2023 en katastrofe for Hesnæs Havn, og stort set hele havnen og alle både blev fuldstændig ødelagt, skriver Visit Lolland-Falster.

Autocampere kan stadigt parkere her, mens lystsejlere må vente til 2025. Havnen er dog stadig fyldt med hygge og stranden ved siden af er stedet, hvor de lokale bader. Kig endelig forbi spisehallen og bageriet til en morgentallerken eller en god frokost.

content-loader
content-loader
content-loader