Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
Broer og både ligger på vejen i Præstø. Foto: Sigge Magnussen
Kort Nyt
Det ligner en krigszone i Hesnæs Havn. Foto: Jannick Houmann
Kort Nyt
En stor motorbåd ligger mange meter fra vandet. Foto: Sigge Magnussen
Kort Nyt
Asfalten er brudt op. Foto: Jannick Houmann
Kort Nyt
Der er stadig oversvømmelse i Præstø By. Foto: Sigge Magnussen
Kort Nyt
Bilerne kommer ikke mange vegne. Foto: Sigge Magnussen
Kort Nyt
Et træskib som også er endt på bredden med et hul i skroget. Foto: Jannick Houmann

Hesnæs og Præstø Havn er særligt ramt - der er ikke længere en havn, fortæller direktør

I Hesnæs Havn stoppede målingen af vandstanden, da den ramte 239 cm, og i Præstø ramte vandstanden også tæt på 240 cm. Minbaad.dk har fået tilsendt billeder fra de to havnebyer, der lige nu oplever total kaos. Se billederne her.

Af Anna Brinch |

Minbaad.dk har modtaget billeder fra Præstø og Hesnæs Havn, der er særligt ramt af stormfloden. Til Minbaad.dk fortæller Jannick Houmann, direktør for det classenske fideicommis på Falster, om de enorme ødelæggelser i Hesnæs Havn:

- Forberedelserne til stormen startede onsdag og torsdag med levering af 10 ton sand og 400 sandsække. Beboerne fra Hesnæs Havn og området lavede selv foranstaltningerne ved havnens bygninger. De sikrede havnens bageri og restaurant, og deres barrikader klarede stormen. Så i dag har de strøm og kaffe på kanden, fortæller Jannick Houmann og forsætter: 

- Hesnæs Havn er ikke en havn længere, den er jævnet med jorden. Asfalten er brudt op, molen er væk, og broerne er forsvundet ud i havet. Der ligger sejlbåde og motorbåde oppe på bredden, som er ødelagte. Der er intet tilbage af, hvad der var engang. Vores vandstandsmåler var installeret i et skur, men det stoppede med at måle ved 2,35 meter i nat, fordi det blev skyllet op på land.

Ifølge Jannick Houmann er det næste skridt at vente på en klar udmeldning fra Naturskaderådet, der skal afgøre, om der er tale om en stormflod, og hvor i landet, den gør sig gældende.

Direktøren fra det Classenske Fideicommisat har dokumenteret med billeder, så de kan søge om penge i stormflodspuljen, når den bliver åbnet. 

I Præstø ligger bådene på græsset 

I Præstø By kan borgere berette om flere motor- og sejlbåde, der er drevet flere meter op på land og nu ligger i græsset. Se fotos i toppen af artiklen.

Der er desuden sunket flere både ved broerne, som i nat har revet sig løs og er smadret ind i broen, hinanden og pælene. Se og læs mere om de sunkne både i Præstø Havn her

content-loader
content-loader
content-loader