Gå til hoved-indhold
Sejlklubber
Det nye klubhus i Præstø. Foto: Præstø Sejlklub

Nu lykkes det endelig - Præstø Sejlklub har kæmpet for nyt klubhus siden 2016

2,5 millioner kroner fra A. P. Møller Fonden gør drømmene til virkelighed i Præstø. Det nye klubhus skal stå klar i 2025.

Af Sara Sulkjær Hansen |

Året er 1932. Lokale ildsjæle i Præstø har netop søsat deres lokale sejlklub: Præstø Sejlklub - naturligvis.

Få år senere bliver klubbens første klubhus opført. Et hus, der fortsat står, men som i dag er hårdt med-taget af tidens tand.

At en donation på hele 2,5 millioner kroner fra A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond er sendt mod sejlklubben vækker derfor stor begejstring på havnen.

Et oversvømmet klubhus

Det flotte beløb er et afgørende bidrag til opførelsen af det nye klubhus, der er tegnet i samarbejde med Friis Andersen Arkitekter, Nykøbing Falster, som sendes i udbud blandt en række totalentreprenører. 

- Bestyrelsen i Præstø Sejlklub har siden 2016 arbejdet målrettet på etableringen af et nyt klubhus til vores cirka 200 medlemmer. Vores nuværende klubhus er slidt og utidssvarende og har været oversvømmet adskillige gange, fortæller Per Vesterholm, formand for Præstø Sejlklub, i en pressemeddelelse og uddyber:

- Ved stormfloden den 20. oktober 2023 blev huset så beskadiget, at det har været lukket lige siden. Vi er således utroligt glade og beærede over, at A.P. Møller Fonden har set potentialet og nødvendighe-den i vores projekt. 

Bådhal og nyt køkken

Det gamle klubhus bliver fjernet for at give plads til det nye flotte klubhus, der udover et stort samlingslo-kale skaber rum for en bådhal, omklædning, toiletter/bad samt køkkenfaciliteter. 

- Klubhuset bliver desuden starten på etableringen af Foreningshavnen i Præstø, som er en større trans-formation af havnen, der er udlagt i en vedtaget lokalplan. Det er tanken, at Foreningshavnen skal rumme de mange aktive vandsportsaktører, og Præstø Sejlklub glæder os til at bidrage til samarbejdet, forklarer formand, Per Vesterholm.

Byggeriet forventes igangsat sensommer/efterår 2024, således at det kan tages i brug i 2025.

content-loader
content-loader
content-loader