Gå til hoved-indhold
Klubhuset i Marbæk brændte tilbage i juni. Havneejer, Jeppe Sonne, har endnu ikke fået ny byggetilladelse. Foto: Jeppe SonneKort Nyt
Klubhuset i Marbæk brændte tilbage i juni. Havneejer Jeppe Sonne har endnu ikke fået ny byggetilladelse. Foto: Jeppe Sonne

Afventer byggetilladelse: Må nu undvære klubhus på 5. måned

I Marbæk venter man stadig på byggetilladelse efter klubhus nedbrændte i juni. - Der er allerede gået fire måneder. Nu kan vi risikere, at der går endnu seks, fortæller havneejer Jeppe Sonne.

Af Sara Sulkjær |

For sejlere og ejer af Marbæk Lystbådehavn er natten til mandag den 6. juni en af de dage, man helst bare vil smide langt, langt væk. Det var nemlig i denne sommernat, at deres samlingspunkt, klubhuset, nedbrændte. 

I dag, knap fem måneder senere, står bygningen stadig i ruiner. 

Kan gå seks måneder

Havnens brugere havde ellers set frem til hurtigt at få igangsat byggeriet af et nyt klubhus. Et ønske, strandbeskyttelseslinjen dog fik sat en effektiv stopper for. 

Da klubhuset ligger inden for en radius af 300 meter til vandet, mente Frederikssund Kommune nemlig, at sagen skulle en smut forbi Naturstyrelsen. Her kan der gå op til et halvt år, inden sejlerne i Marbæk kan forvente svar.

- Der er allerede gået fire måneder. Nu kan vi risikere, at der går endnu seks, fortæller en ærgerlig havneejer, Jeppe Sonne, til Minbaad.

Én skurvogn til 180 medlemmer

Det er dog ikke kun havnens ejer, der nu må tage til takke med en skurvogn som kontor. Også medlemmer af Marbæk Sejl- og Motorbådsklub er blevet stationeret i en skurvogn med plads til kun 12 mennesker. 

Dét er på ingen måde nok, når klubbens 180 medlemmer skal mødes til sociale arrangementer 

- Alle vores aktiviteter som en klub, de står jo på standby. Vi vil bare gerne have et sted at være, fortalte klubbens sekretær, Karsten Roursgaard, til TV2 Lorry i går.  

Se nyhedsklip fra TV2 Lorry her

content-loader
content-loader
content-loader