Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
Sejlerne samlet i Oure. Foto: Oure

Oure rejser nordpå: - I sejlsport er netværket ekstremt vigtigt

Gymnasieeleverne fra Oure sætter i dag kursen mod Norge. Et besøg, der skal give sejlerne ny inspiration, værdifulde venskaber og nye muligheder - også efter deres ophold på det fynske gymnasium.

Af Sara Sulkjær Hansen |

Sejlerne fra Oure Kostgymnasium rejser nordpå. Nærmere bestemt til Oslo og Kongelig Norsk Seilforening (KNS). 

Her skal eleverne blandt andet sejle med og mod unge sejlere fra KNS i forskellige bådtyper – men samarbejdet handler om meget mere end sejlads. Det handler om at møde unge sejlere fra et andet land med andre traditioner og med andre måder at gøre tingene på. At lade sig inspirere og at få unikke oplevelser centreret omkring vandet:

- Vi er virkelig spændte på turen til KNS. Det bliver super fedt at komme op og se, hvad KNS gør for at skabe et godt ungdomsmiljø, forklarer træner og ansvarlig for Oure Kostgymnasies sejlerlinje, Jesper Henriksen.

Til start i Norge?

Selvom traditionerne er forskellige, er flere af bådtyperne de samme. Særligt J/70’eren har vundet indpas i såvel de norske farvande som på skolerne i Oure:

- Vi har deltaget i den danske Sejlsportsliga en del år efterhånden, og KNS gør en stor indsats for at skabe et godt ungdomsmiljø omkring J/70’ere og J/80’ere, fortæller Jesper Henriksen og løfter sløret for et potentielt samarbejde:

- Norge har ligeledes fået etableret en ungdomsliga, og vi er blandt andet i kontakt med ledelsen omkring en eventuel deltagelse. 

Værdifulde bånd

Når de unge går på land, sættes sejlsporten på pause, og det sociale fællesskab tager scenen. De danske elever skal lære lære de unge, norske sejlere endnu bedre at kende, når de blandt andet skal lave mad sammen, på rundtur i Oslo og hygge sig om aftenen. 

- Vi håber, at turen og det fortsatte samarbejde kan knytte nogle bånd mellem sejlerne, som de vil kunne holde fast i, selv når de ikke længere går på Oure Kostgymnasium. At have venner fra andre lande, som man kan hilse på, når man mødes til stævner, er helt specielt, påpeger Anders Kronborg Kjær og uddyber:

- Når det kommer til sejlsport, så betyder netværk ekstremt meget for hvilke muligheder, der byder sig, og med det her samarbejde åbner vi op for noget helt nyt i forhold til, hvad mine sejlere er vant til. Dét, synes jeg, virkelig er fedt.

Det første spadestik er taget

I efteråret var de norske sejlere fra KNS på besøg hos Oure Kostgymnasium, hvor de prøvede kræfter med Oures mange bådtyper. I løbet af de fire dage, de tilbragte på Oure, blev de første spadestik til et forhåbentligt langt og godt samarbejde taget.

Et samarbejde, hvor skolen og klubben kan sparre og inspirere hinanden til at skabe endnu bedre ungdomsmiljøer. 

content-loader
content-loader
content-loader