Gå til hoved-indhold
Havne
I et notat skriver Kolding Kommune, at det vil tage en længere årrække at realisere hele projektet. Grafik: COBE

Ny marina og boliger forsinkes igen og igen på sydsiden af Kolding Fjord - tilladelser mangler

Drømmene var store, da Kolding Kommune i 2015 præsenterede planerne for en ny marina med plads til 1.000 både og en ny lille bydel, Marina City, med 350 boliger i vandkanten på sydsiden af Kolding Fjord. Men siden er projektet løbet ind i den ene forsinkelse efter den anden, fortæller dr.dk.

Af Troels Lykke |

Både naboer til projektet og virksomheder på erhvervshavnen har klaget over planerne, og status efter ni års planlægning er, at ingen af de tilladelser, der skal til for at realisere projektet er på plads.

Og planlægningen kommer også til at fejre 10 års fødselsdag, før tre nye lokalplaner er på plads om et år til halvandet.

Det fik politikerne i Økonomiudvalget besked om for nylig.

Den nye forsinkelse ærgrer politikerne i Kolding Byråd, og den ripper op i en debat om, hvad der er vigtigst for kommunen: At få nye boliger i vandkanten eller at bevare en aktiv erhvervshavn? Og om der er plads til begge dele?

Og med den nye forsinkelse er der udsigt til, at de nye lokalplaner skal vedtages lige op til næste kommunalvalg i november næste år.

Rigtigt - ikke hurtigt

Borgmester Knud Erik Langhoff (K) tager den nye forsinkelse med ophøjet ro:

- For mig er det ikke vigtigt, at det går hurtigt. For mig er det vigtigt, at det bliver gjort rigtigt, og at det bliver gjort sådan, at der er tilfredshed hele vejen rundt, siger borgmesteren til dr.dk.

Men en aktindsigt i et notat som kommunen i dette forår sendte til Kystdirektoratet viser, at det er svært at få enderne til at nå sammen.

I notatet skriver kommunen, at det vil tage en længere årrække at realisere hele projektet.

Blandt andet fordi "det har vist sig vanskeligt at sikre de kommende miljøfølsomme anvendelser i Marina City (boliger og husbåde) mod miljøbelastning fra havnevirksomheder. Det er dog fortsat intentionen, at disse delelementer realiseres om nogle år, så snart situationen på erhvervshavnen tillader det", står der i notatet.

- Det kan man godt blive bekymret over, men det vil der blive fundet en løsning på, siger borgmesteren.

Kilde. dr.dk

content-loader
content-loader
content-loader