Gå til hoved-indhold
Tur
Jul og nytår blev fejret på Barbados, og de efterfølgende måneder har vi nydt den perlerække af drømmeøer Caribien har at byde på, fortæller Anna Vestergaard og Rebecca Seidelin. Privatfoto
Tur
Et af de mange, mange storslåede vandfald de har set og badet i de seneste måneder. Her på Dominica

Anna og Bex med gaster håndstyrede Jeanneau Sun Magic 44 i 22 dage over Atlanten - Stillehavet kalder

Veninderne Anna Vestergaard og Rebecca Seidelin på 24 år har nu krydset Atlanterhavet og oplevet store dele af Caribien i deres Jeanneau Sun Magic 44. Nu gør Aarhus-duoen klar til at sejle ud i Stillehavet og deler imens deres tanker og oplevelser i podcasten “Bølgegang”.

Af Cille Rosentoft |

Anna og Bex på 24 år sejler stadig og deler eventyret med dig: Sejlerpodcasten “Bølgegang” kan sætte gang i drømmene og forberede dig på livet som langturssejler

Anna Vestergaard og Rebecca Seidelin (med kælenavnet Bex) på 24 år er nået til San Blas øerne, som er sidste stop inden de skal gøre klar til Panamakanalen og Stillehavet. De sejler i en Jeanneau Sun Magic 44 fra 1989 og forlod Aarhus i august 2023.

Håndstyrede i 22 dage over Atlanterhavet

Sidst vi tjekkede ind hos Anna og Bex i december, stod de overfor deres Atlanterhavskryds. Atlanterhavet er nu krydset og de har sejlet rundt i Caribien og er ved at gøre klar til at tage afsked med den side af Panamakanalen.

- Siden sidst har vi først og fremmest krydset Atlanterhavet. Det tog os 22 dage og 11 timer fra Tenerife til Barbados. Krydset var mere end vi nogensinde turde drømme om - det var virkelig en fantastisk og mild tur. Vi var syv i alt og vi håndstyrede hele vejen, fangede en kæmpe yellowfin tun på 50 kg, fire mahi mahi - og vi mærkede virkelig for alvor en ro i krop og sind, som var meget tiltrængt efter en masse forberedelser. Jul og nytår blev fejret på Barbados, og de efterfølgende måneder har vi nydt den perlerække af drømmeøer Caribien har at byde på. Vi har hiket en masse, mødt de sødeste lokale mennesker, haft skønne gaster ombord og nydt at følges med vores fellow sejlervenner, fortæller Anna og Bex.

Det føles stadig vildt!

Anna og Bex har skabt en podcast, så du har mulighed for at få noget af deres drøm i ørerne. De er optagede af at handle på drømmene og af at turde lytte til det, der kalder på dem. Heldigvis for os, har podcasten “Bølgegang” fortsat kaldt på dem, og der ligger nu seks afsnit på Spotify. Du kan finde et link længere nede i artiklen.

Her deler de op- og nedture, og vi får lov at få en fornemmelse af at være en lille smule med ombord. De forsøger ikke at tegne et billede af et rosenrødt sejlerliv, men efterlader lytteren med en følelse af, at eventyret er muligt. Og det er også klart Anna og Bexs indstilling:

- Det fedeste er også, at vi dag efter dag vågner op og bliver bekræftet i, at det er det rette vi laver. Selvom der selvfølgelig er udfordrende dage, hvor overskuddet på øverste hylde er i minus - så er der heldigvis langt flest af de dage, hvor vi mærker fuldstændig ro og glæde i vores livsbane til søs. Vi er meget taknemmelige for det liv, vi har skabt herude i den store verden, fortæller Anna og Bex.

Podcasten Bølgegang

I første afsnit møder du de to unge kvinder og hører om, hvad der har fået dem til at forfølge drømmen.

De efterfølgende afsnit tager fat på relevante emner, som Anna og Bex har været nødt til at forholde sig til undervejs. På den måde bliver podcasten både en dejlig lytteoplevelse, hvor du kan forsvinde fra hverdagen i en stund og en god forberedelse til hvad du kan forvente, hvis du selv vil sejle afsted på langtur. Anna og Bex beskriver det på denne måde:

- Vi kommer med indsigter i livet ombord på Yolene og deler praktiske tiltag, der hjælper os med at navigere gennem hverdagens trummerum.

Der er i alt seks afsnit nu og du kan bare starte fra en ende af og lytte dig igennem de to kvinders oplevelser og refleksioner, som de deler gavmildt med lytterne. 

Du kan lytte til podcasten “Bølgegang” her på Spotyfi

Jeanneau Sun Magic 44 fra 1989
Længde: 44 fod (13,33 m)
Bredde: 4,23 m
Dybgang: 1,7-2,7 m 
Vægt: 12 tons
Motor: 50 HK Perkins
Køjepladser: 8 fordelt i 4 kahytter
Ferskvandstanke: 400 liter
Dieseltanke: 290 liter

Ruten siden afgang fra Århus sommeren 2023:

Kiel, Tyskland
Cuxhaven, Tyskland
Amsterdam, Holland
Calais, Frankrig
Guernsey
Muxia, Spanien
Vigo, Spanien
Porto, Portugal 
Cascais, Portugal
Porto Santo
Maderia

content-loader
content-loader
content-loader