Gå til hoved-indhold
Tur
Rebecca Seidelin (tv.) og Anna Vestergaard mødte hinanden på HHX i Horsens. Foto: Sailingyolene

23-årige Anna og Rebecca fra Århus er stævnet ud på jordomrejse - har ingen slutdato

Med eventyrlyst i blodet og et venskab af de tætte tog Anna Vestergaard og Rebecca Seidelin lørdag hul på et stort eventyr, da de i egen 44 fods sejlbåd stævnede ud på jordomsejling - uden slutdato.

Af Anna Brinch |

Med venner og familier på kajen stævnede 23-årige Anna Vestergaard og Rebecca Seidelin lørdag eftermiddag ud fra Aarhus Nordhavn i deres sejlbåd Yolene. Kursen er sat mod et eventyr af de helt store for de to kvinder fra henholdsvis Horsens og Skive, som de fortalte til TV2 Østjylland dagen før afgang.

De to kvinder har ingen plan om at komme hjem igen foreløbig, deres jordomsejling har nemlig ingen slutdato.

- Vi har valgt at tage af sted på ubestemt tid, så det er lysten, der driver værket, og det er det, der føles fuldstændig rigtigt for os. Der er ingen tidsbegrænsning, lyder det fra Rebecca Seidelin.

Stille sejlerliv

Nu skal de dele skib sammen på ubestemt tid, og det skal nok gå godt, for som veninder har de begge eventyr i blodet, og det skal der nok blive en masse af, når de i første omgang sætter kursen over Atlanterhavet mod Caribien for siden at krydse Stillehavet.

- Wow, man lever stille, når man sejler, og det giver så meget tid til refleksion og overvejelse. Nu vinker vi farvel til hamsterhjulet, tilføjer Rebecca. 

De to piger glæder sig dog særligt til én ting på deres tur. Deres 44 fod lange sejlbåd Yolene er nemlig opkaldt efter en helt særlig kvinde. For da de sejlede som gaster i Fransk Polynesien mødte de en høvdingekvinde, ved navn Yolene. Hun gjorde et uudsletteligt indtryk på de danske sejlere.

- Hun havde selv bygget hele sit liv op og sagde altid til os, at vi kunne jo bare bruge vores to hænder og bygge lige præcis det, vi drømte om, og det har vi bogstaveligt talt gjort, fortæller Anna Vestergaard.

Leder efter fantastiske mennesker

Første togt startede lørdag klokken 14, hvor kursen blev sat mod øgruppen Madeira ud for Afrikas nordvestkyst, hvor Yolene om alt går vel anløber i begyndelsen af oktober. Derefter går turen over Atlanterhavet. 

- Vi kommer til at rejse med venner og familie, når de kan, og resten af tiden, som er størstedelen, kommer vi til at have gaster ombord. Eventyrlystne folk, som har lyst til at komme med ud at sejle, forklarer Anna Vestergaard.

I kan følge pigernes tur på deres hjemmeside eller på Instagram

Kilde: TV2 Syd

content-loader
content-loader
content-loader