Gå til hoved-indhold
Tur
De to seje kvinder på der er på langturssejlads med sejlbåden Yolene. Foto: Privat
Tur
Anna og Bex er nået til Santa Cruz. Foto: Privat

Kom med Anna og Bex på eventyr: Ny sejlerpodcast “Bølgegang” tager dig med ombord på 44 fods sejlbåd

Veninderne Anna Vestergaard og Rebecca Seidelin på 24 år er drevet af lyst og møder med mennesker. Nu kan du komme med de to Aarhus-sejlere om bord på deres Jeanneau Sun Magic 44 og få en lille bid af eventyret i deres nye podcast “Bølgegang”. Lige nu er de i Santa Cruz på Tenerife.

Af Cille Rosentoft |

Anna Vestergaard og Rebecca Seidelin (med kælenavnet Bex) på 24 år er nået til Santa Cruz på Tenerife i deres Jeanneau Sun Magic 44 fra 1989. De forlod Aarhus i august 2023 og blev vinket afsted af familie og venner.

Næste stop er Barbados og de to unge kvinder har derefter tænkt sig at sejle videre lige så længe, de synes det er sjovt.

- Vi gør det, fordi vi ELSKER det - så vågner vi op en dag, og vores hjerter kalder på noget andet, så går vi efter det, fortæller Anna og Bex..

Lige nu kalder deres hjerter på et særligt projekt, som jeg har snakket med dem om. De er nemlig udkommet med en podcast “Bølgegang”, som vi kommer til at kunne lytte til mens de sejler rundt i verden og oplever og møder mennesker.

Båden opkaldt efter en særlig kvinde

Deres båd er opkaldt efter et helt særligt møde, som de fik, da de sejlede som gaster i Fransk Polynesien.

- En stor inspiration i forhold til at vi overhovedet er afsted er Yolene - en fantastisk kvinde vi mødte og boede hos i nogle uger på Nuku Hiva og har opkaldt vores båd efter, fortæller de og fortsætter: Hun var den største fortaler for, at man kan skabe alt hvad man drømmer om, og den tilgang har vi taget med i hele processen.

Tag drømmen i ørene

Denne tilgang præger også deres podcast og viljen til overhovedet at kaste sig over sådan et projekt, når de ikke har adgang til studier eller lydtætte rum. Det stopper ikke de to kvinder og de har mange afsnit og emner planlagt allerede.

- Drømmen er, at når man tager os i ørene - så sidder man efterladt med en følelse af, at man er med på eventyr med alt hvad det indebærer af tanker, følelser og handlinger. Selv drømmer vi om at tage en masse visdom med fra alle de stjernemennesker, som vi kommer til at møde på vores vej og kan drage inspiration med hjem til vores danske tilværelse når det igen engang kalder på os, forklarer Anna og Bex.

Deres setup er simpelt og de har kun en mikrofon med der forbindes til deres computer via et USB-stik, så mere simpelt kunne det næsten ikke blive. Derudover har deres gode venner, Janus Ellegaard og Frederik Schou Jørgensen produceret alt musik/baggrundslyde i deres intro, outro og i mellemstykkerne i et professionelt studie.

- Produktionen af hvert afsnit er utrolig simpel - så længe vores mikrofon og computer virker, kan vi producere. Den største tekniske udfordring er, at vi i længere perioder ikke har net, og derfor kan der sommetider gå lang tid mellem hvert afsnit offentliggøres. Vi ser det dog som en del af charmen og har fra start udtrykt, at vi kun optager og udgiver når tid og energi er.

Hvad får du ud af at lytte med?

Jeg spørger dem, hvad de håber, at andre får ud af at lytte til deres podcast. og de er ikke i tvivl:

- Efter hver episode håber vi, at man sidder efterladt med en god cocktail af, at man har haft en rigtig god og nærværende samtale med et sæt veninder og et par kaptajner. Vi jonglerer med at blande “the best of both worlds”, griner de to veninder og kaptajner.

I første afsnit kan du lytte med og høre om hvordan det hele startede. Hvordan mødte de to kvinder hinanden og hvordan gik det til, at de kastede sig over sejlerlivet? De håber, at både sejlere og ikke-sejlere har lyst til at følge med, og at de efterlades med god energi og en lyst til at forfølge deres egne drømme.

- Vi håber at Bølgegang kan være en lytte- og lyskegle, man tyr til for at få et boost af god energi og en følelse af at være ombord på Yolene. Selvom det er en sejlende podcast, håber vi at budskaberne kan reflekteres til et ikke-sejlende liv.

Bex og Annas bedste råd: Kast dig ud i det og vær selvkærlig!

Hvis du selv drømmer om eventyret, men er usikker på hvordan du skal komme i gang, så har de to unge kvinder disse ord til dig:

  • Spring ud i det, opbyg et netværk så du altid har nogle at ringe til og spørge om hjælp - og vær ikke for stolt til at bede om hjælp, når tingene driller.
  • Nyd processen fra beslutningen er taget, til du drager afsted. Måske du undervejs vil sidde efterladt med en følelse af, at være under tidspres. Men husk endelig på, at du sætter rammerne, så den eneste, der skaber det pres, det er dig selv.
  • SÅ! Stop op og nyd processen. Når det vælter ned over dig med udfordringer og ting der føles umulige, så gå væk fra det. Gør noget selvkærligt og vend tilbage til det senere.

Lyt til podcasten her

Jeg har lyttet til podcasten og jeg er helt med dem. Jeg fik både kuldegysninger og længsel og glæder mig til at høre de næste mange afsnit af Bølgegang og være lidt med på Bex og Annas eventyr. Der ligger lige nu to afsnit af Bølgegang.

Du kan lytte gratis til podcasten “Bølgegang” her:

Specifikationer - Jeanneau Sun Magic 44

Længde: 44 fod (13,33 m)
Bredde: 4,23 m
Dybgang: 1,7-2,7 m
Vægt: 12 tons
Motor: 50 HK Perkins
Køjepladser: 8 fordelt i 4 kahytter
Ferskvandstanke: 400 liter
Dieseltanke: 290 liter

Grej og legetøj:

Solceller - 860 watt
Gummibåd + 6 HK påhængsmotor
Grill
Fiskegrej 
Blybælter til fridykning 
2 x SUP-boards
Hængekøje
Blæsere i alle kahytter
Karaoke anlæg

Sikkerhedsudstyr og navigation:

Redningsflåde (8 personer)
Baltic redningsveste og livliner
Garmin kortplotter, radar og autopilot 
AIS
B&G VHF radio - stationær og håndholdt 
Garmin inReach mini satellittelefon
Iridium GO satellittelefon
EPIRB
Offshore nødblus + grabbags
25 kg Rocna anker
100 m ankerkæde
Watermaker - 140 l i timen

content-loader
content-loader
content-loader