Gå til hoved-indhold
Tur
Havnelivet kan vække glæde hos hele familien. Foto: Charlotte Andersen

Glade børn på sommertogtet - her er seks gode råd

Glade børn kan være forskellen på succes eller fiasko, når årets sommertur løber af stablen. Vi har samlet seks råd til sejlerforældrene.

Af Sara Sulkjær |

Få rejsefæller er så inspirerende og åbne for nye input som glade, veltilpasse børn - og ligeledes er ingen rejsefæller så krævende som børn, der trætte eller utilpasse er slæbt med på sejltur.

Heldigvis kan en stor del af succesen sikres med ordentlig forberedelse, før du skubber ungerne ud ad døren og med på årets sejlereventyr.

Vi har samlet seks gode råd, der kan forbedre chancerne for en god rejse med børnene, uanset om I blot skal på en dagsudflugt eller på en længere tur. Se de seks råd her:

1. Involver ungerne ombord 

Er vi der snart? Børn, der keder sig, bidrager bestemt ikke til en hyggelig og afslappet sejlads. Engager og involver dem i jeres tur - start inden I går ombord, fortsat når I forlader havnen, og fortæl hvad de kan glæde sig til på turen.

Da små børns opmærksomhed ikke varer meget længe, så prøv at holde dem interesserede i, hvad der sker omkring dem. Forklar udstyret på dækket for dem, tal med dem, mens du sejler, kommenter andre både og landskabet omkring dig - prøv kort fortalt at gøre sejlturen så interessant for dem som muligt.

Du kan også give dem titler som 'kaptajn' eller 'styrmand', så de kan føle sig som en vigtig del af crewet, samt tilbyde dem nemme opgaver undervejs. De kan aflæse kompasset, skrive ting i logbogen, hjælpe til med fenderne og meget mere, hvilket holder dem beskæftiget og underholdt på jeres eventyr.

2. Husk powerbanken

Det er altid sjovt for de voksne at være ude på søen, men nogle børn kan hurtigt komme til at kede sig. Din mobil og tablet holder ikke længe, når ungerne skal nyde deres yndlingsvideoer- og serier på Netflix eller Youtube.

Sørg derfor for at have godt med strøm ombord eller husk powerbanken, så du kan nye lidt velfortjent ro, mens ungerne hygger foran skærmen.

3. Sjov med vandsport

Medbring oppusteligt legetøj og masser af vandsport, så holder I ungerne beskæftiget i timevis, mens I ligger for anker. Lær dem at padle på en SUP, træn dem i at stå på vandski eller kneeboard og tag en tur på tuben.

I kan også selv finde på nogle lege, mens I sejler, eksempelvis "jeg ser", hvor I bruger landskabet omkring jer.

4. Fiskeri for hele familien

Utallige fritidsfiskere lærte deres først kast med fiskestang som børn ude i gården eller på græsplænen. Du kan for eksempel finde ud af, hvilke fisk der er i nærheden, og hvornår de er til at fange.

Print billeder til de mindstes egen malebog og lad de større børn lære fra sig om, hvilke fisk man må beholde, og hvilke der skal kastes tilbage i vandet.

5. Nyd havets dybe stille ro

Især i disse dage med stressende omvæltninger i vores regelmæssige liv, kan du lære dine børn, at følelsen af fred og ro, der følger med at være på vandet, er noget af det ypperligste.

6. Husk... Alle børn er forskellige

Sidst, men ikke mindst - alle børn er forskellige. Du kan have unger, der er friske på det meste, og andre, der er lidt mere tøvende eller nervøse for at blive involveret i praktiske opgaver.

Tag det i deres tempo, så skal det nok blive en succes. Hvis alle smiler, når I er tilbage på land, har du gjort dit job.

content-loader
content-loader
content-loader