Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Andreas Krabbe-Christensen og de øvrige sejlere dyster ved VM i Australien. Foto: Sejlerlandsholdet/Facebook

VM i ILCA 7: Andreas Krabbe-Christensen ville straffe sig selv efter skuffende sejladser

Straffen kom helt af sig selv i de store, australske bølger, hvor sejlerne måtte kæmpe i modstrøm. I australske Adelaide kæmper fire danskere side om side med 148 andre atleter fra hele verden om verdensmesterskabet og en af de eftertragtede billetter til sommerens OL i Paris.

Af Sara Sulkjær Hansen |

Det er ikke alt, der spiller for de danske ILCA-sejlere på den anden side af jorden.

Særligt Andreas Krabbe-Christensen har haft en skuffende indledning på stævnet med placeringer i 30'erne og en enkelt 20. plads. Placeringer, der for danskeren mandag australsk tid betød sejladser i bronzefeltet:

- En fin dag med god brise og bølger. Ovenpå skuffelsen fra de første dage havde jeg brug for at straffe mig selv, fortæller Andreas Krabbe-Christensen til sejlerlandsholdets Facebookside.

To femtepladser til Christensen

Det fik sejleren rig mulighed for på de lange kryds i modstrømmen ud for Adelaide. Her måtte sejlerne kæmpe i bølgerne for at nå topmærket, inden lænsebenet ventede.

Med to femtepladser i bronzefeltet, hvor Christensen har selskab af landsmand Kenneth Frederiksen, tager Andreas Krabbe-Christensen revanche fra de forrige dages skuffelser og placerer sig mandag aften lokal til på bronzefeltets syvendeplads.

Schubert tager revanche i sidste sejlads

Flyttes blikket længere op i tabellen, mod guldfeltet, figurer ét dansk navn: Johan Schubert. En blandet serie, dog med flere top-10-placeringer, har sikret sejleren en plads blandt mesterskabets allerdygtigste sejlere.

En samlet 31. plads er foreløbe resultat efter mandagens sejladser, hvor Schubert først indkasserede en ærgerlig 27. plads, men efterfølgende kunne tage revanche som nummer otte over mållingen.

Der sejles frem til onsdag den 31. januar.

Danskerne ved VM:

Guldfeltet:

31: Johan Søe

Sølvfeltet:

10: Nikolaj Borch

Bronzefeltet:

7: Andreas Krabbe-Christensen

15: Kenneth Frederiksen

Se alle resultaterne her.

Kilder: Dansk Sejlunion og 2024 ILCA 7 Mens Championship

content-loader
content-loader
content-loader