Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Johan Schubert er blandt de bedste 40 ILCA 7-sejlere i verden, men han stræber efter at komme til OL i 2024. Han rejser 150 dage om året. Her ses han i Spanien for få uger siden.

195 centimeter talent i ILCA 7, Johan Schubert, kæmper i verdens hårdeste jolleklassse

Du får det ganske enkelt ikke hårdere, hvis du vælger at sejle ILCA 7, tidligere kaldet Laser-jollen. Men 20-årige Johan Schubert fra Horsens Sejlklub er ligeglad. Han elsker tæsk, hvis han lærer af sine fejl. Han er nu 100 procent sejlerbums, som han selv kalder det.

Af Troels Lykke |

Der findes ingen hårdere jolleklasse end Laser-jollen, der nu kaldes for ILCA 7. Båden er billig og den findes i mange lande. Og det handler om FYSIK og den er olympisk.

Robert Scheidt og Ben Ainslie kom frem i Laser-jollen og er i dag nogle af verdens største sejlerikoner med et hav af OL-guldmedaljer og verdensmesterskaber. 

Tom Slingsby er en verdensstjerne, han kommer fra Laser-jollen. Michael Hestbæk kommer fra Laser-jollen og er en af de få danskere, der har smagt på toppen i verden. Men det er yderst, yderst få danskere, der overhovedet nærmer sig top ti.

Michael Hansen fra Aarhus var faktisk godt på vej, indtil han skiftede til 49er-klassen, hvor det slet ikke gik som i Laser-jollen. Nu skal han bl.a. hjælpe Johan Schubert, der går for at være et kæmpe talent. 

Vi skyper med Johan. Han er hjemme i Horsens på sit børneværelse, selvom han er 20 år. Han har altså også rigeligt at bruge penge på. Han er blevet student og rejser nu plus 150 dage om året.

Sejlsportens Holger Rune?

Han er måske en sejlsportens Holger Rune, et talent og fighter. Problemet er bare at der ikke er penge i sejlsport, som i tennis. Johan er på Udviklingslandsholdet og det bliver du ikke rig af og det dækker på ingen måde dine udgifter til rejser og hotel.

Men Horsens til OL hjælper ham, hvor især Roesgaard Revision sørger for at han og forældrene ikke bliver forgældet af den dyre sejlsport.

Johan har da også kun en ILCA 7-jolle, den er ved Middelhavet, og så låner han sig frem. Han har også trænet med OL-guldvinderen i ILCA 6, klubkammeraten Anne-Marie Rindom og har et godt forhold til hende.

- Mit må i år er at forsøge at kvalificere ILCA 7eren til OL i Paris 2024, det kan gøres ved VM Den Haag, hvor der kæmpe om to pladser, men der kommer også chancer senere, siger den 195 centimter høje og 85 kilo sejler, der har en vældig god fysik.

God fysisk form

Han styrketræner og hænger i hængebænk til dagligt i Aarhus Internationale Sejlsportscenter, hvor han også sejler.

- Min styrke er nok at jeg har en god fysisk og er godt bygget og så er jeg meget nysgerrig for at lære noget nyt, men jeg er ikke særlig tålmodig, det er både en styrke og en svaghed, jeg er et konkurrencemenneske, lyder det modent fra den lyshårede sejler, der er pænt modig i starterne og tør starte ved de gode sejlere i store felter, fordi han kan holde fart med dem. 

- Mit problem den seneste tid er at jeg har slået forkert på banen, når jeg har ligget helt oppe i toppen, men jeg spørger meget de bedste i klassen om råd og nogle gange vil de svare, siger sejleren smilende til minbaad.dk.

Han og de andre skrappe ILCA 7-sejlere, som Andreas Krabbe, Nicolai Borch og Kenneth Frederiksen bliver trænet af landstræner Dayne Sharp, en utrolig dygtig træner, der har trænet verdenseliten, herunder Fredrik Lööf fra Sveringe. 

Dayne Sharp har en dansk kæreste og er derfor en stor gevinst for ILCA 7-sejlerne herhjemme. 

Hold øje med Johan Schubert. Det gør vi her på siden og håber på en Holger Rune i sejlsport. Vi har det allerede i ILCA 6 med Anne-Marie Rindom.

content-loader
content-loader
content-loader