Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
Seks af de 16 medarbejdere på Skagen Redningsstation har kollektivt opsagt arbejdet som redningsmænd. Det sker efter flere måneders uoverenstemmelser med ledelsen. Foto: Skagen Redningsstation

Medarbejdere fra Skagen Redningsstation forklarer om konflikt - men ikke hvad problemet egentlig er

Lokalkendskab kan få afgørende betydning, når en sejler skal reddes i land ved det vilde sejlområde ved Skagen. Derfor er det dybt kritisk, hvis Skagen Redningsstation ikke får løst konflikt, hvor seks erfarne reddere har forladt stationen. Redderne vil ikke fortælle, hvad konflikten skyldes.

Af Troels Lykke |

Besætningen på Skagen Redningsstation forklarer sig nu på Facebook.:

Det er ikke nogen hemmelighed, at vi står i en rigtig træls situation heroppe på Skagen Redningsstation. Grunden til, at vi står, hvor vi gør, er intern, og sådan ønsker vi, det skal forblive.

Vores største bekymring går på om, hvorvidt vi kan opretholde et tilstrækkeligt beredskab, og det kan vi godt være i tvivl om. Kan vi komme til at stå i en situation, hvor vi ikke kan sejle på grund af mangel på erfarne folk?

Ja, det er vi bange for! Godt nok har Søværnet været ude og berolige folk med, at beredskabet nok skal forblive intakt, da man vil trække på nabostationer og andre enheder i Søværnet. Det er der ikke noget nyt i, dem arbejder vi tit sammen med.

MEN, det lokal kendskab vi her på stationen har, kan ikke erstattes af et patruljefartøj eller en hjemmeværneskutter. Og den styrke, vi har i, at vi lynhurtigt er tilstede ved nødstedte, den går tabt, når hjælpen pludselig er meget længere væk.

Kutter var gået ned

Senest så vi det heroppe, da vi var ude ved en kutter, der tog vand ind. Havde han skulle vente på hjælp fra Hirtshals, så var båden gået ned, og man skulle ha' ledt efter en mand i vandet. Det er pludselig en noget anden opgave.

Bare for at sætte det på spidsen, hvor tæt det faktisk var på at gå helt galt, så ved man, at det er op over, når en fisker har fundet sin redningsvest frem og taget den på.

Og det skal også nævnes, at vores både har nået en alder, hvor de alt for ofte er ude af beredskab, for at blive repareret eller få opdateringer. Vi har desværre set eksempler på, at både er ude af drift i op til 3-4 måneder ad gangen.

Søværnets patruljefartøjer lagde sig i læ bag Læsø

En anden faktor, der også spiller ind, er vejret, vi sejler altid ud! Vi så jo desværre for et stykke tid siden, at selvSsøværnets patruljefartøjer har deres begrænsninger. De lagde sig i læ bag Læsø, imens Østerby Redningsstation sendte deres lille, halvåbne redningsbåd ud for at hjælpe.

Vi vil ikke fraråde nogen at sejle ud, selvfølgelig vil vi ikke det. Vi håber måske på lidt forståelse fra folk, hvis vi ikke kan stille en besætning.

Hvad der sker efter mandag (1.4.2024, red.)....... Det må tiden vise...

God påske til jer alle
Besætningen på Skagen Redningsstation

content-loader
content-loader
content-loader