Gå til hoved-indhold

Kun én regel gælder under weekendens Samsø Rundt

10-15 bådejere forventes lørdag at sætte signalflag R, når frivillige indbyder til hyggelig sejlads om Samsø. Starten går fra deltagernes egen hjemhavn, og der er hilsepligt undervejs.

Familien Arildsen: Vi har friheden til at gøre, hvad pokker vi vil - næste stop er Panama

Sådan siger familien Arildsen, som vi nu har fulgt, siden de var på De Kanariske øer og nød livet, mens de ventede på at krydse Atlanten. Nu giver de os en status på livet og deres eventyr - og på hvordan corona præger deres tur. De er i øjeblikket i Venezuela med deres Albin 34 fra 1971.

Juelsminde nu afgangshavn for tysk charterselskab, der lejer Bavaria-sejlbåde ud

Det tyske charterselskab Mola Yachting udlejer sejlbåde og har afdelinger i fem tyske havnebyer og i Stockholm. Nu er Juelsminde også med, efter der kommet en aftale i stand om leje af otte pladser i havnen. Prisen for en uges bådleje varierer meget.

Boganmeldelse: Sejlerglæden kender ingen (corona)-grænser – i et lukket Europa sejlede Thomas Veber fra Mallorca til Marstal

Med en stak officielle papirer under armen lykkes det Veber at krydse grænsen til Spanien. Men er det forsvarligt at sejle gennem et corona-ramt Europa i en stort set uprøvet sejlbåd? I den letlæste bog Udfordringen, der udkommer 1. maj, giver familiefaren et ærligt indblik i den bemærkelsesværdige…

Vandet gik på båden, babyen var født og så sejlede Aarhus-familie to måneder efter

Natasja, Christian og deres børn på ét og ni år er lige nu i en ankerbugt på Curacao. De forlod Danmark i juni 2020 i en Bavaria 39 og har i Caribien fundet nærværet. Men alt er ikke rosenrødt, når man rejser på langtur med børn. Til gengæld er det det hele værd, fortæller Natasja Erbillor Sørensen.…

Palle Jensen står bag 100 bladudgivelser hos Foreningen til Langtursejladsens Fremme

Palle Jensen, 49 år, har siden 2004 siddet i redaktørstolen hos Foreningen til Langtursejladsens Fremme. I april kan Palle Jensen derfor fejre et usædvanligt jubilæum, når FTLF udgiver blad nr. 197 – hvilket bliver Palles jubilæumsblad nr. 100.

Ny LiteXP 16 - når vinden dør, kan du ro

LiteXP 16 på fem meters længde og en vægt på 100 kilo kan beskrives som en moderne Wayfarer. Båden er perfekt til ekspeditioner - også under vindstille, hvor du kan ro i stedet for at sejle.

 

Corona-succes gentages: 1000 både skal sejle Øresund Sammen - hver for sig

En folkefest på Øresund venter den 12. juni, hvor områdets klubber blænder op for eskadresejlads mod et udlagt mærke i Københavns Havn. 41 sejlklubber bakker op.

Bøje: Ingen er lykkeligere i en større båd - gør drømmen til virkelighed

Sejlads kan tage dig til en anden verden. Men mange tør ikke tage springet og købe båd, mener Bøje Larsen, som opfordrer til at sælge bil og bolig.

 

Lars Løkke dominerer i realityprogrammet 'Over Atlanten'

Jesper Bank og Martin Kirketerp styrer den tidligere statsminister og andre kendte, da de sejler over Atlanterhavet på 21 dage. De første anmeldelser af programmet på Kanal 5 er løbet ind efter den første udsendelse, og Lars Løkke scorer højt som en person, man kan holde ud på få kvadratmeter.