Gå til hoved-indhold

Tre danske gaster i front over Atlanten tid til halvvejsparty - 920 sømil mangler

Rapport fra Scarlet Oyster 48: Vinden i nat lå mellem 25-35 knob, og bølgerne er høje som et mellemstort parcelhus i Søborg. Herlige surfture nedad de store bølger, skriver Henrik Linde, Flemming Christiansen og Niels Christiansen.

Hallberg-Rassy 45 Vera bruger motor over Atlanten i ARC-sejlads

Vi har sejlet for motor det meste af dagen, men nu er vinden kommet med over 7 knob, så vi kan sejle for sejl, sådan skriver Vera-skipper Almdal. Gaster havde også fisk på krogen, men begge hoppede af. Start gik på Gran Canaria mod Caribien i søndags.

Bank og Kirketerp sejler 'Over Atlanten' med seks nye kendte

Anders Lund Madsen og musikeren Wafande er blandt andre populære danskere ombord på den 83 fod lange sejlbåd, der onsdag stævner ud på det store Atlanterhav med de to erfarne OL-guldvindere i spidsen. Programmet vises i foråret 2020.

Projekt Luffe 54: Sådan bygger du dit eget vinterstativ til dækket

For 800 kroner kan 22-årige Mikkel Nordsäter og Jakob Bütows langtursbåd gå i vinterhi. De kommende jordomsejlere har netop konstrueret smart stativ af et aflagt festtelt. Få deres step-by-step-guide her.

Et halvt år til afgang: Godt humør og grundig research skal bringe Trine og Vitus over Atlanten

Stort gå-på-mod er nødvendigt, når en Bandholm 35 skal forvandles til langturssejler – ikke mindst, når praktisk båderfaring og en håndværksmæssig uddannelse ikke findes på CV’et. Til juni stævner det unge kærestepar fra København ud på deres drømmerejse.

Rønnow om sejlpausen: Det er nu, vi skal pusle med båden

Mentalhygiejne for sejlere. Min bedste medicin mod vinterdepression er at pusle med ting til båden. Måske skal rorpinden lakeres eller du skal have skiftet tovværk.

Lande du ikke skal sejle til - det er nu farligere at sejle ud i verden

Det siger en 79-årig langtursekspert, Jimmy Cornell fra Atlantic Rally for Cruisers, til Seilmagasinet.no, efter seneste røveri af seks nordmænd i Panama. Nogle lande skal man helt holde sig fra at sejle til.

Seks jordomsejlende nordmænd berøvet af pirater i Panamakanalen

Piraterne var maskeret og bevæbnet med både knive og skydevåben. De flygtede fra gerningsstedet efter røveriet, men tirsdag blev flere anholdt efter en stor politiaktion, skriver norske VG.

Danske Gwendolines redningsmænd deler video fra forliset i Stillehavet

I august måtte Lene og Kim Egtved gå i redningsflåden, da deres langtursbåd pludselig tog vand ind på det enorme ocean. Den græske besætning, der kom sejlerne til undsætning, viser nu videoklip fra redningsaktionen.

Otte gode råd til sejlads på Grønlands kolde østkyst

Find uldhandskerne frem fra gemmerne og fyld maddepoterne inden afgang. Gasterne Silje Waaler Pedersen og Hauke Griffel giver her gode råd til kommende Grønlands-sejlere.