Gå til hoved-indhold

Tre unge sejler mod friheden i en Albin Ballad

For et år siden havde Sønderborg-sejlerne Hans, Mads og Nikolaj ikke den mindste sejlerfaring. Nu sejler de 22-årige Europa tyndt. - Til tider har det været udfordrende, fortæller de til minbaad.dk.

Søstærke kvinder fortæller om sejlads

Søsidens reporter Søren Stidsholt Nielsen fra Fyns Amts Avis var med om bord i Svendborg-galeasen på Fyn Rundt-etapen Faaborg-Svendborg.

Signe: Capibara tilbage i Europa - DK til september

Atlanten er et overstået kapitel. Signe og Henrik nåede netop sammen til Spanien, inden Signe vendte tilbage til jobbet i Danmark. Henrik fortsatte, trods en nervøs kæreste, alene mod England.

Signe over Atlanten: Problemerne vælter ned

Ulykkerne vil ingen ende tage for Henrik og Signe, der bl.a. må tape sejl, skifte stag og tager vand ind. Efter 18 døgn når de Azorerne.

Prøvesejlads af ny trimaran til flerskrogstræf i Kerteminde

200 europæiske flerskrogssejlere kunne lørdag se prototypen ’Proof of Concept’ på vandet. Båden skal udvikles til større langtursbåd.

Papegøje trives på Ballad

Vi er i Ballen til Samsø Festival og møder tursejlerne Povl og Bente Rasmussen fra Sydhavnen. Om bord har de en glad papegøje Woody, der taler lystigt, men den hakker også i træværket.

53-årig sejler falder over bord og drukner ved Samsø

Manden var på en sejlbåd og faldt i vandet, to kilometer fra Ballen, og selvom de andre sejlere fik vendt hurtigt var han livløs da han blev bjærget om bord.

 

Bådferie er sejlende mindfulness

Det skriver Malene Wilken, der med familien er på årets sommertogt. Tre uger væk fra hverdagen, der hurtigt fyldes op af for mange aftaler og alt for lidt tid til at være sammen, fortæller hun.

Dobbelt så mange både til Ungdomscruise i Uge 29

Rekordmange unge vil på sejlerferie med andre unge i uge 29, hvor 19 både udgør Uge 29 Ungdomscruise-flotillen med næsten 70 sejlere. Sjove tiltag skal styrke fællesskabet.

Sådan tjekkes båden før jordomsejling

Følg dine drømme. 6,5 mio. har på kort tid klikket på denne video om et smukt kærestepar, Sailing Nandji, der forbereder sig til jordomsejling i 40 fods sejlbåd.